Ja wprawdzie niczego od Bumy nie kupowałam, ale pracuję w jednym z biurowców przez nich wykonywanych. Wydaje mi się, że firma jest konkurencyjna o tyle, że daje możliwość szybkiego i w miarę niedrogiego stworzenia przestrzeni biurowej, która będzie odpowiadać wszelkim standardom. W końcu ostatnio pod ich nadzorem powstaje sporo nowych inwestycji
Patrząc na ich starsze projekty łatwo zauważyć, że nie ma szału, jeśli chodzi o kreatywność - budynki są raczej proste i trochę klockowate (jak Quattro Business Park)

z drugiej strony pracuje się w nich nieźle - open spejsy nie są jakoś strasznie naściskane, przestrzenie są spore, w pomieszczeniach jest jasno dzięki dużym oknom i łatwo się wszędzie odnaleźć (W przypadku Quattro Business Park układ wszystkich 4 budynków jest identyczny).
Niemniej nie sposób nie zauważyć, że akurat w przypadku Quattro podwórko między budynkami jest trochę mordorowate i pewnie dałoby się to jakoś inaczej rozwiązać, nie zabierając światła korpo-pracownikom
To, co Bumie trzeba przyznać, to to, że w nowszych projektach pozwalają sobie na trochę więcej - już
Quattro Five (choć nazwa naprawdę jest słaba

) ma bardziej opływowe kształty i wydaje się, że jest biurowcem innej klasy. Podobnie budynek na Al. Pokoju - nie jest może jakiś wymyślny, ale sprawia wrażenie lżejszego w swojej formie.
Ciekawe w jakim kierunku pójdą dalej - czy bardziej poszaleją czy może będą się trzymać "bezpiecznych" i sprawdzonych projektów
A jakie są mieszkania przez nich oferowane

Jestem ciekawa ich funkcjonalności i solidności