Wykończenie mieszkania od dewelopera Atal (Ataldesign) opinie na forum

Forum zawierające opinie o firmach deweloperskich i generalnych wykonawcach budujących w Krakowie i innych miastach Małopolski. Prosimy o wyważone i uzasadnione oceny deweloperów.
Krakus44

Re: Wykończenie mieszkania od dewelopera Atal (Ataldesign) opinie na forum

Postautor: Krakus44 » 25 mar 2019, 20:32

Ja rowniez jestem wlascicicielm mieszkania zakupionego od firmy Atal. To co przeszedlem przy odbiorze mieszkania nikomu nie zycze. Robia co chca za nasze pieniadze, wynajmuja pseudofirmy, ktore nie maja pojecia o plytkach, wentylacjach, dostawianiu scianek na prosto itd. W trakcie pierwszego odbioru mialem ponad 60 usterek, nie odebralem mieszkania. Przy drugim okolo 20 usterek. Plytki w lazience polozyli niezgodnie z wizualizacja, wszystkie niedorobki zapieprzone silikonem. Rowniez nie mialem mozliwiosci obejrzec ich wyczynow w trakcie wykanczania mieszkania bo inwestycja byla zamknieta. Uparlem sie jednak i ostatecznie przerobili lazienke. Bylo to jednak przed odbiorem. Patrzac na zdjecia, nigdy nie podpisalbym odbioru mieszkania, i jesli moje kontakty nie przynioslyby efektu przekazalbym sprawe prawnikowi. Przeciez to wyglada jak w filmie Bareji...:-(

Ikster

Postautor: Ikster » 28 paź 2025, 12:45

Mam nowy projekt wnętrza biurowego i chciałbym profesjonalnie sfotografować całą przestrzeń — zarówno otwartą strefę pracy, jak i kilka gabinetów. Na co zwrócić uwagę przy wyborze fotografa wnętrz, by zdjęcia faktycznie wyglądały dobrze i sprzedawały pomysł?

marczynski

Postautor: marczynski » 28 paź 2025, 13:24

Moim zdaniem przy zdjęciach wnętrz kluczowe są trzy rzeczy: dobre światło, prawidłowa perspektywa i styl odpowiedni do marki. Jeśli światło jest źle użyte, część przestrzeni może wyglądać słabo — ciemno, bez klimatu. Perspektywa natomiast: zdjęcia muszą być prosto wykadrowane, żeby nie wychodziły krzywe ściany, to psuje efekt. Styl – jeśli twoje biuro ma charakter nowoczesny, industrialny czy butikowy, to fotograf powinien to zrozumieć i dobrać odpowiednie akcesoria, kąty i mood-board. Możęsz skontaktować się w tym celu z tym studiem fotografii https://andrzejstajer.pl/fotografia-arc ... ry-wnetrz/

Wróć do „Opinie o deweloperach i generalnych wykonawcach budujących mieszkania i biura”