Odszkodowanie od dewelopera za opóźnienie w oodaniu mieszkania - problem z deweloperem

Forum zawierające opinie o firmach deweloperskich i generalnych wykonawcach budujących w Krakowie i innych miastach Małopolski. Prosimy o wyważone i uzasadnione oceny deweloperów.
MlodyPrzedsiebiorca

Odszkodowanie od dewelopera za opóźnienie w oodaniu mieszkania - problem z deweloperem

Postautor: MlodyPrzedsiebiorca » 03 lis 2019, 20:09

Przeszło rok temu podpisałem umowę deweloperską. Oddanie lokalu i przeniesienie własności miało nastąpić w styczniu. Od tego tego nie doszło do przeniesienia, podobno ma to nastąpić po nowym roku. W związku z tym poniosłem dodatkowe koszty najmu pokoju (jakieś 900 zł miesięcznie), z które chciałbym odszkodowanie od dewelopera.

Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym zwiazane Czy udało się komuś uzyskać odszkodowanie od dewelopera za jego obsuwę?

Tutaj piszą, że można.

odszkodowanieoddewelopera.pl/2018/11/03/odszkodowanie-za-opoznienie-budowy

rp.pl/Mieszkaniowe/306069846-Kiedy-deweloper-nie-odda-mieszkania-na-czas.html

slawek

Re: Odszkodowanie od dewelopera za opóźnienie w oodaniu mieszkania - problem z deweloperem

Postautor: slawek » 04 lis 2019, 0:48

MlodyPrzedsiebiorca pisze:Przeszło rok temu podpisałem umowę deweloperską. Oddanie lokalu i przeniesienie własności miało nastąpić w styczniu.

Ale kojarzysz, że udało się komuś takie odszkodowanie uzyskać od dewelopera? W Krakowie takie opóźnienia zdarzają się wcale nie rzadko, pytanie, czy komuś udało się odzyskać pieniądze od dewelopera za takowe?

MlodyPrzedsiebiorca

Re: Odszkodowanie od dewelopera za opóźnienie w oodaniu mieszkania - problem z deweloperem

Postautor: MlodyPrzedsiebiorca » 05 lis 2019, 19:29

Przepraszam, ktoś usunął posta, chyba przez link który zamiescilem. W kazdym razie nie znam, ale czytalem o takich możliwosciach duzo. I chce spróbować.

Wróć do „Opinie o deweloperach i generalnych wykonawcach budujących mieszkania i biura”