A ja tu jeszcze podrzucam jedną firmę budującą nowe mieszkania w Krakowie, ale nie tylko. Może wiecie, jakie są opinie o Cracovia Property wchodzącej w skład grupy Soho Development i możecie coś o tym napisać na forum

Z tego co się doczytałem, to firma jest chyba wehikułem inwestycyjnym zajmującym się właśnie inwestowaniem w projekty deweloperskie, przy czym mają już za sobą sporo, też całkiem udanych realizacji

A w naszym mieście mogą budzić spore zainteresowanie, ponieważ to oni stoją za budową bloków
Dobra Forma Kraków, czyli dwóch sporych blokach powstających przy ulicy Bochenka

Jeśli chodzi o kontakt z biurem sprzedaży, to wszystko przebiegało całkiem nieźle, sprzedawcy wydawali się być dosyć kompetentni i chętnie udzielali informacji o tym, jakie nowe mieszkania w Krakowie sprzedają

No ale wiadomo, że pewnie coś więcej mogą powiedzieć ludzie, którzy kupili od Soho Development nowe mieszkania w Krakowie lub w jakimś innym mieście. Może ktoś coś napisze o tym na forum

Jak oceniacie Cracovia Property, są godni zaufania i dobrze nabywa się od nich nieruchomości

Jeśli chodzi o bezpieczeństwo nabywców, to chyba od czasu wejścia tak zwanej Ustawy Deweloperskiej, bezpieczeństwo nabywców znacznie się poprawiło. Nie wiem czy stosują rachunek powierniczy otwarty czy rachunek powierniczy zamknięty (ten drugi oczywiście lepszy), ale to jednak sprawia, że nabywcy mogą spać znacznie spokojniej. Dodatkowo jest też od razu wpis do hipoteki, więc gdyby coś się stało, to zawsze mamy pierwszeństwo do naszego lokalu