Opinie o deweloperze LC Corp forum oceny inwestycje

Forum zawierające opinie o firmach deweloperskich i generalnych wykonawcach budujących w Krakowie i innych miastach Małopolski. Prosimy o wyważone i uzasadnione oceny deweloperów.
GregZorba

Re: Opinie o deweloperze LC Corp forum oceny inwestycje

Postautor: GregZorba » 31 paź 2017, 21:57

Witam,
Mogę potwierdzić, że LC Corp buduje szybko, nawet szybciej niż przewiduje harmonogram.
Z trwałością się okaże czasem.
Niestety w mojej ocenie deweloper w jednym punkcie nie jest w porządku.
Mianowicie chciałbym sprzedać moje mieszkanie (zaznaczam: kupowane dla siebie), przed końcem prac, ponieważ znalazłem ofertę atrakcyjnego cenowo domu (zamiast tego mieszkania). Mam klienta na mieszkanie. Chcę sprzedać w rynku pierwotnym żeby ktoś nie musiał płacić tego śmiesznego podatku PCC (czyli usankcjonowanej prawem kradzieży na rzecz skarbu państwa), czyli chcę sprzedać roszczenie o wybudowanie. Niestety deweloper się nie zgadza, a nie wiem z jakiego powodu jest stroną w tej sytuacji - ewenement, bo jak się dowiaduję inni deweloperzy nie robią w takich sytuacjach problemów. Tak jakbym miał samochód na własność, chciał go sprzedać, a żona, która nie ma nawet prawa jazdy mówiła: nie, bo nie. Mieszkanie i tak sprzedam. Tyle, że niestety klient dopłaci cholerne 2% podatku.

Lila

Postautor: Lila » 29 sie 2018, 22:37

Niestety nie mogę powiedzieć dobrego słowa o LC corp. Kupiłam od nich mieszkanie, z którym są same problemy. Fuszerka budowlana, instalacje położone byle jak, zacieki, źle położona izolacja.
I przede wszystkim problem z wyegzekwowaniem od nich usunięcia usterek.
Kupowałam pare lat temu mieszkanie u innego dewelopera, który nie miał zbyt dobrych opinii i muszę powiedzieć że, porównując je złym od LC corp to, tamto było super, niestety to od LC corp wykonane jest tragicznie.
Jeśli nie musicie to nie kupujcie mieszkania od LC corp to jest bubel.
L

Sellie

Postautor: Sellie » 16 gru 2018, 17:45

@Lila, możesz napisać co to za osiedle?

ragar

Postautor: ragar » 16 gru 2018, 20:00

Sellie pisze:@Lila, możesz napisać co to za osiedle?

Nie słyszałem o jakichś problemach z tym deweloperem, przynajmniej w Krakowie, a znam kilka osób, które kupiły u nich mieszkanie. Jeżeli chodzi o takie sprawy, jak np. pęknięcia ścian w nowym budynku, to jest to raczej standard i trudno, żeby deweloper LC Corp budował inaczej. Klasę dewelopera poznaje się po tym, jak podchodzi później do usuwania tego rodzaju spraw. LCC chyba nie robi tu jakiś specjalnych problemów.

Sellie

Postautor: Sellie » 26 gru 2018, 11:46

ragar pisze:
Sellie pisze:@Lila, możesz napisać co to za osiedle?

Nie słyszałem o jakichś problemach z tym deweloperem, przynajmniej w Krakowie, a znam kilka osób, które kupiły u nich mieszkanie. Jeżeli chodzi o takie sprawy, jak np. pęknięcia ścian w nowym budynku, to jest to raczej standard i trudno, żeby deweloper LC Corp budował inaczej. Klasę dewelopera poznaje się po tym, jak podchodzi później do usuwania tego rodzaju spraw. LCC chyba nie robi tu jakiś specjalnych problemów.

Ty to piszesz na serio? Mieszkam w bloku z lat 70 i sciany mi nie pekaja... a mieszkam w nim 30 lat. Jesli taki jest standard to ja podziekuje :o

ragar

Postautor: ragar » 27 gru 2018, 15:12

Sellie pisze:Ty to piszesz na serio? Mieszkam w bloku z lat 70 i sciany mi nie pekaja... a mieszkam w nim 30 lat. Jesli taki jest standard to ja podziekuje :o

Jak nowe mieszkania postoją 50 lat, to też już w nich nic nie będzie pękało. Budynek pracuje przez kilka lat po wybudowaniu i narzekanie raczej tego nie zmieni, po to np. są dylatacje, żeby ograniczać szkody w takiej sytuacji. Oczywiście to nic miłego, zwłaszcza, jeżeli komuś pójdzie takie pęknięcie po płytkach, ale też to nic niespotykanego.

Wróć do „Opinie o deweloperach i generalnych wykonawcach budujących mieszkania i biura”