Kraków, mieszkanie 60-80 m, w stylu premium / gdzie kupić / jakie inwestycje

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
zaba

Re: Kraków, mieszkanie 60-80 m, w stylu premium / gdzie kupić / jakie inwestycje

Postautor: zaba » 17 lip 2024, 12:02

Są jeszcze te wszystkie inwestycje w rejonie ul. Portowej, jeśli oczywiście komuś chce się czekać na to, aż "okolica z potencjałem" zmieni się w dobrą okolicę. O ile faktycznie tak się stanie kiedyś : )

Daisy38

Re: Kraków, mieszkanie 60-80 m, w stylu premium / gdzie kupić / jakie inwestycje

Postautor: Daisy38 » 10 sie 2024, 0:33

Na Woli duchackiej ja bym brała jakbym miała kasę. Mam na myśli lokum vista i to co teraz obok budują

k00ea1

Postautor: k00ea1 » 08 wrz 2024, 14:35

Oprócz tego nie ma żadnych mieszkań wartych tych pieniędzy?

Nowy

Postautor: Nowy » 08 wrz 2024, 15:27

Nawet inwestycji mieszkaniowych w Krakowie jest ostatnio niewiele. A jeśli szukasz bloków i mieszkań w dobrym i dobrej lokalizacji, do znalezienie czegoś sensownego jest jeszcze trudniejsze. Generalnie mam wrażenie że standardy w jakich budują deweloperzy bardzo się ostatnio obniżyły, oszczędzają na wszystkim, na czym tylko się da, dochodzi do tego, że jak jest inwestycja na 2 etapy, jeden kilka lat temu, a drugi ostatnio, to potrafią elewację zmienić na mniej dopracowaną, żeby tylko było taniej, a ludzie i tak kupią (deweloper Bryksy i dwa etapy inwestycji Domosfera).

Nowy

Postautor: Nowy » 08 wrz 2024, 15:32

Jeszcze na tym tle jako tako prezentuje się deweloper Atal, który widać, że nie oszczędza ślepo na wszystkim, ale też nie ma teraz w Krakowie projektów w sensiwnych lokalizacjach, bo Zesławice (Strefa Cegielnia) i Rybitwy (Skwer Harmonia), to nie koniecznie miejsca, których lokalizację można by określić, jako dobrą.

Nowy

Postautor: Nowy » 08 wrz 2024, 15:37

No i można powiedzieć, że rynek wtórny, ale to nie jest wcale takie proste, bo w sensownych mieszkaniach po prostu ludzie mieszkają, mało ich wypływa, a jeśli, to też w odjechanych cenach i często urządzonych niekoniecznie tak, jakby się to widziało.

Jeszcze ciekawi mnie, jak wyjdą inwestycje Noho Investment, lokalizacje niezłe, ambitne podejście do projektów, tylko że jeszcze niczego nie wybudowali w Krakowie, w czym mieszkaliby ludzie, a ceny też chyba znacznie powyżej rynkowych.

Generalnie, to jest taki dosyć średni czas na zakup mieszkania, ale wiem też, że gdzieś trzeba mieszkać i trudno uciec przez braniem udziału w tej zabawie, o ile nie chce się budować domu pod Krakowem.

syforce

Postautor: syforce » 09 wrz 2024, 11:19

Co do samych bloków w Noho, to patrząc jak budowane jest Lindego, to ściany są lane z tego samego cienkiego betonu, co krakowski standard. Trochę taki zwykły wyrób blokopodobny, ale opakowany w kolorowy papierek atrakcji w środku (czynsz będzie imponujący) i ładnej wizualizacji.

Słaby pieniądz wypiera lepszy, ale mam nadzieję że jednak się to obroni jakością i powstanie taki segment inwestycji

asander

Postautor: asander » 09 wrz 2024, 12:25

Ale czekaj, oczekujesz, że znajdziesz mieszkanie premium w dobrej lokalizacji o powierzchni 60-80 m2 z miejscem postojowym i pewnie jakąś komórką lokatorską za 1 milion PLN? No sorry ale to w mojej opinii nierealne. Bliżej 1.2-1.5 mln + wykończenie, a to dla standardu premium to około 250-300 tys i więcej. Sorry ale takie są obecnie realia w tym mieście.

MarcinG

Postautor: MarcinG » 09 wrz 2024, 12:40

Ja mam rezerwacje, ktora niepokojaco sie przeciaga i wrocilem do przegladania ofert jednym okiem. Zalozenia, o ktorych piszesz – do 1.5 mln, do 80 metrow, w dobrej lokalizacji i fajnym standardzie, ale bez wodotryskow. Osobiscie, nie mam juz pomyslow :D Oferta jest przebrana, okrutnie ciezko jest cos znalezc, zwlaszcza ze interesuje mnie uklad 3 pokoje + salon z aneksem.

k00ea1

Postautor: k00ea1 » 14 wrz 2024, 16:25

No właśnie szukam czegoś podobnego. Mogę wyłożyć 1.5 mln jak będę wiedzieć, że nie usłyszę oddychania sąsiada zza ściany i nie będę się budził na dźwięk spłukiwanej wody piętro wyżej.

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”