Nowa zabudowa na Prądniku Białym (ul. Piaszczysta, Glogera, Noblistów Polskich) - opinie o okolicy na forum

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
nanu

Re: Nowa zabudowa na Prądniku Białym (ul. Piaszczysta, Glogera, Noblistów Polskich) - opinie o okolicy na forum

Postautor: nanu » 23 paź 2025, 14:02

patomieszkaniec pisze:na terenie slowcity ekoparku jest działka pod zabudowę edukacyjną, ale ekopark nie zamierza jej dotykać, dopóki miasto ich nie przyciśnie

Ciekawe, ale ja słyszałam plotki, że tam ma powstać po prostu przedszkole, nie szkoła. No ale pożyjemy i zobaczymy.

dylemat

Re: Nowa zabudowa na Prądniku Białym (ul. Piaszczysta, Glogera, Noblistów Polskich) - opinie o okolicy na forum

Postautor: dylemat » 26 paź 2025, 21:48

A tam terenów pod zabudowę, zapewne wielorodzinną jest jeszcze masa.

Obrazek

Obstawiałbym, że większość, jeżeli nie wszystkie, to już dawno są w rękach deweloperów. Ta zabudowa tam się nasiliła od niedawna, szkoda, że nie został tam zaplanowano tam zupełnie nowego kawałka miasta, ale takiego z centrum (jakimś placem miejskim), transportem, zielenią i zaplanowaną edukacją itp. Mam wrażenie, że tu takie ćwiczenie nie zostało przeprowadzone w mieście, niestety.

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 26 paź 2025, 22:23

Tam ma być nowa droga lokalna, którą będzie dało się przejechac z ronda na trasie wolbromskiej do Łokietka, co teraz jest niemożliwe i trzeba jechać przez Pachońskiego.

Screenshot_136.jpg
Screenshot_136.jpg (199.07 KiB) Przejrzano 766 razy

nanu

Postautor: nanu » 28 paź 2025, 16:44

dylemat pisze:A tam terenów pod zabudowę, zapewne wielorodzinną jest jeszcze masa.

Obrazek

Obstawiałbym, że większość, jeżeli nie wszystkie, to już dawno są w rękach deweloperów. Ta zabudowa tam się nasiliła od niedawna, szkoda, że nie został tam zaplanowano tam zupełnie nowego kawałka miasta, ale takiego z centrum (jakimś placem miejskim), transportem, zielenią i zaplanowaną edukacją itp. Mam wrażenie, że tu takie ćwiczenie nie zostało przeprowadzone w mieście, niestety.

Wszystko jest w rękach deweloperów od bardzo dawna. Slow City to będzie gigantyczny moloch. Od początku na swojej stronie mieli cały planowy układ osiedla rozplanowany na kilkanaście do przodu. Sprawdziłam teraz i wciąż jest - wchodzisz na stronę SC i zakładka "inwestycja". Jest clausieńki plan tylko bez podpisów etapów. Obecnie są gdzieś mooooże w 1/3 budowy całości?

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”