krtk pisze:
projekt podatku już w sejmie
robocza nazwa Lex Kropiwnicki, Polakom się spodoba : )
Kropiwnicki to wieczny poseł Platformy Obywatelskiej, który na posłowaniu dorobił się 12 mieszkań
Podatek katastralny to podatek antypracuś
krtk pisze:
Kropiwnicki to wieczny poseł Platformy Obywatelskiej, który na posłowaniu dorobił się 12 mieszkań
Minister Gawkowski: I teraz druga sprawa, podatek katastralny, ale od mieszkań, od spekulacji, od tego, co się dzieje na rynku. W grudniu lewica przedstawi swoje rozwiązania kompleksowe i komplementarne z tym, żeby można było je wykonywać, a nie tylko mówić, że się coś zgłosiło, a później to nie będzie wykonalne.
rooney pisze:https://x.com/dawidparzyk/status/1990344967638630852?s=51Minister Gawkowski: I teraz druga sprawa, podatek katastralny, ale od mieszkań, od spekulacji, od tego, co się dzieje na rynku. W grudniu lewica przedstawi swoje rozwiązania kompleksowe i komplementarne z tym, żeby można było je wykonywać, a nie tylko mówić, że się coś zgłosiło, a później to nie będzie wykonalne.
w przyszłym miesiącu rządowy projekt podatku antyspekulacyjnego
rooney pisze:jak się zachowa prezydent?
ano tak
free66 pisze:rooney pisze:jak się zachowa prezydent?
ano tak
Jak wyżej napisałem - kataster od pierwszej nieruchomości dla wszyskich, aby było sprawiedliwie.
asander pisze:free66 pisze:rooney pisze:jak się zachowa prezydent?
ano tak
Jak wyżej napisałem - kataster od pierwszej nieruchomości dla wszyskich, aby było sprawiedliwie.
Minimum 3% wartości i 3 pokolenia wstecz.
krtk pisze:
free66 pisze:asander pisze:free66 pisze:Jak wyżej napisałem - kataster od pierwszej nieruchomości dla wszyskich, aby było sprawiedliwie.
Minimum 3% wartości i 3 pokolenia wstecz.
Brzmi zabójczo.
Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”
Użytkownicy przeglądający to forum: patomieszkaniec i 49 gości