Odgrodzenie ogródka na parterze od reszty osiedla / płoty odgradzające ogródki mieszkań

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
tonyxxl

Re: Odgrodzenie ogródka na parterze od reszty osiedla / płoty odgradzające ogródki mieszkań

Postautor: tonyxxl » 01 gru 2025, 19:35

Byłem sobie dzisiaj na Banacha, uderzyło mnie to paskudztwo. Takie zasłanianie ogródków byle czym powinno być zakazane, wygląda jakby trwał jakiś remont, ale nie, to już tak jest docelowo i tak będzie straszyć latami:
Obrazek

Tutaj wejście do jedynej klatki w całym bloku, pomiedzy tymi pięknymi taśmami z przemielonych odpadków plastiku
Obrazek

W sąsiednim bloku juz podłapali temat i "plecenie" badziewia na siatce trwa w najlepsze.
Obrazek

Ja wiem że każdy chce miec prywatność i ma do tego oczywiście prawo, ale może jeszcze folią budowlaną za 50zł się będzie okładać te ogrodzenia niedługo?
Ohyda i bezguscie i nie powinno to miec miejsca. Cały budynek nie nalezał do pięknych, ale teraz to wyglada dramatycznie.

Nowy

Re: Odgrodzenie ogródka na parterze od reszty osiedla / płoty odgradzające ogródki mieszkań

Postautor: Nowy » 02 gru 2025, 0:09

Właśnie też mnie dziwi, co kieruje ludźmi, którzy fundują to sobie i innym. Przyznam, że chętnie zobaczyłbym widok z okna, które z takiego mieszkania wychodzi na tak "zabezpieczony" ogródek, ale jedno, to taka zabudowa ogródka w bloku, to musi dużo światła jednak zabierać, a po drugie, to oglądanie przez okno ściany z czarnego plastiku, to też jawi mi się jako mocno depresyjne.

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”