Wiesz, ja mieszkam teraz blisko Wielickiej i widzę co rano sznur aut z Wieliczki a popołudniu w drugą stronę. To samo widuję od strony Brzegów czy chociażby na zjeździe z A4 na węźle Wieliczka. Tego właśnie chcieliśmy ominąć - stania w wiecznych korkach co rano, żeby wjechać do Krk. Skoro nasze życie tu się toczy to, uznaliśmy, że zostajemy w Krakowie. Kupiliśmy właśnie mieszkanie na Skwerze.
A powiedz zatem, jak z tym rzekomym zapachem w okolicy Płaszowa/Rybitw? Nie twierdzę, że problemu nie ma ale z moich wizyt w tych rejonach nie często trafiałem na fale odoru. A jak już, to już bardzo lokalnie blisko oczyszczalni.
Zakup Małej Szeregówki zamiast mieszkania na Rybitwach / mieszkanie czy szeregówka co wybrać - opinie na forum
Re: Zakup Małej Szeregówki zamiast mieszkania na Rybitwach / mieszkanie czy szeregówka co wybrać - opinie na forum
wst102 pisze:Wiesz, ja mieszkam teraz blisko Wielickiej i widzę co rano sznur aut z Wieliczki a popołudniu w drugą stronę. To samo widuję od strony Brzegów czy chociażby na zjeździe z A4 na węźle Wieliczka. Tego właśnie chcieliśmy ominąć - stania w wiecznych korkach co rano, żeby wjechać do Krk. Skoro nasze życie tu się toczy to, uznaliśmy, że zostajemy w Krakowie. Kupiliśmy właśnie mieszkanie na Skwerze.
A powiedz zatem, jak z tym rzekomym zapachem w okolicy Płaszowa/Rybitw? Nie twierdzę, że problemu nie ma ale z moich wizyt w tych rejonach nie często trafiałem na fale odoru. A jak już, to już bardzo lokalnie blisko oczyszczalni.
W ciągu 6ciu lat mieszkania w Rejonie Lipska/Przewóz ja osobiście ten zapach czuje może z raz na rok..
Często bywam np na Bagrach, I tam ten zapach się pojawia częściej.
Regularnie też jestem w okolicach sortowni śmieci przy Złocień/kabel/most nad starą s7mką I Tam ja nie wyczułem nic, aczkolwiek muszę zaznaczyć, że jestem tam zazwyczaj w godzinach 10-14.
Najlepiej to byłoby porozmawiać z kimś ze Skweru Harmonia z Etapu I.
-
paulinadalkowski
Re: Zakup Małej Szeregówki zamiast mieszkania na Rybitwach / mieszkanie czy szeregówka co wybrać - opinie na forum
wst102 pisze:paulinadalkowski pisze:Konik pisze:Cześć,
zastanawiam się nad zmianą planów zakupowych i chciałem zapytać o Wasze doświadczenia.
Początkowo planowałem kupić mieszkanie ok. 52 m² na Rybitwach w Krakowie ofertę mam na stole, w sumie bardzo dobrą cenowo, ale pojawiła się też myśl o zakupie szeregówki 67-75mkw w Niepołomicach w podobnym budżecie(różnica do 80k). Wychodzi na to, że zamiast mieszkania można mieć trochę więcej przestrzeni, ogródek i ogólnie spokojniejszą okolicę. Generalnie Z miasta jako tako nie korzystamy( oprócz dobrego dostępu do lekarzy
).
Z drugiej strony dochodzi codzienny dojazd do Krakowa, który trochę nas zastanawia. Ja pracuje poza PL więc mnie temat nie dotyczy ale partnerka ma pracę hybrydową 3x Biuro W Krk/2x Home office. Dojazd komunikacją Z centrum Niepołomic widzę średnio zajmuje 1-1.15h.
Czy są tutaj osoby, które zrezygnowały z mieszkania w Krakowie i kupiły szeregówkę w Niepołomicach I vice versa? ?
czy po czasie jesteście zadowoleni z tej decyzji?
Chętnie posłucham opinii osób, które już to przerobiły – czy to był dobry ruch, czy jednak wolelibyście zostać bliżej Krakowa.
Nie znalazłem forum typowo o Niepołomicach więc temat dodaje tutaj.
Dzięki za każdą opinię.
Bardzo dobrą cenową tzn jaką? Moze Priv?
Hej, jak chcesz pogadać o cenach na Rybitwach to napisz priv. Wypowiem się o swoich doświadczeniach
nie mogę napisać priv- nie wiem dlaczego, podasz kontakt do siebie na paulina.dalkowski@interia.pl
[
nie mogę napisać priv- nie wiem dlaczego, podasz kontakt do siebie na paulina.dalkowski@interia.pl[/quote]
Coś z adresem e-mail jest nie tak. Dostaje zwrotkę, że taki adres nie istnieje. Napisz proszę do mnie: Rubacha.piotr@gmail.com
nie mogę napisać priv- nie wiem dlaczego, podasz kontakt do siebie na paulina.dalkowski@interia.pl[/quote]
Coś z adresem e-mail jest nie tak. Dostaje zwrotkę, że taki adres nie istnieje. Napisz proszę do mnie: Rubacha.piotr@gmail.com
-
słoik_ze_wsi
Taka mała szeregówka to nie będzie nic sensownego, lepiej bierz mieszkanie.
-
paulinadalkowski
wst102 pisze:[
nie mogę napisać priv- nie wiem dlaczego, podasz kontakt do siebie na paulina.dalkowski@interia.pl
Coś z adresem e-mail jest nie tak. Dostaje zwrotkę, że taki adres nie istnieje. Napisz proszę do mnie: Rubacha.piotr@gmail.com[/quote]
napisaliśmy wiadomość email
Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”