Mapa lotów samolotów w krakowie / jak przelatują samoloty nad Krakowem
Re: Mapa lotów samolotów w krakowie / jak przelatują samoloty nad Krakowem
W okolicach ul. Tetmajera samoloty słyszalne są bardzo głośno, tak, że nie słychać rozmowy i trzeba ja na chwilę wstrzymać. To jest uciążliwe tam zdecydowanie. Nie wiem jak ewentualna zmiana kierunku nalotu wpłynie na tą okolicę, ale obecnie jest głośno, po zmianie być może coś się poprawi, ale jeśli to będzie odchylenie rzędu kilku lub kilkunastu stopni od obecnego, to dla okolicy Meiera zmiana może być niewielka.
Komar98 pisze:W okolicach ul. Tetmajera samoloty słyszalne są bardzo głośno, tak, że nie słychać rozmowy i trzeba ja na chwilę wstrzymać. To jest uciążliwe tam zdecydowanie. Nie wiem jak ewentualna zmiana kierunku nalotu wpłynie na tą okolicę, ale obecnie jest głośno, po zmianie być może coś się poprawi, ale jeśli to będzie odchylenie rzędu kilku lub kilkunastu stopni od obecnego, to dla okolicy Meiera zmiana może być niewielka.
Tam się niewiele poprawi, ale im dalej od lotniska, tym przesunięcie da lepszy efekt (samoloty będą przelatywać nieco dalej). Poza tym jestem trochę zaskoczony. Porównujesz Tetmajera z Meiera, a te lokalizacje dzieli kilka km. Jaki to ma sens?
Florart pisze:Tam się niewiele poprawi, ale im dalej od lotniska, tym przesunięcie da lepszy efekt (samoloty będą przelatywać nieco dalej). Poza tym jestem trochę zaskoczony. Porównujesz Tetmajera z Meiera, a te lokalizacje dzieli kilka km. Jaki to ma sens?
Sens jest taki, że dzisiaj nad obiema tymi lokalizacjami przelatują samoloty lądujące w Balicach. W obu lokalizacjach jest to w jakimś stopniu uciążliwe, ale w jednej (na Tetmajera oczywiście) zdecydowanie bardziej.
Komar98 pisze:Florart pisze:Tam się niewiele poprawi, ale im dalej od lotniska, tym przesunięcie da lepszy efekt (samoloty będą przelatywać nieco dalej). Poza tym jestem trochę zaskoczony. Porównujesz Tetmajera z Meiera, a te lokalizacje dzieli kilka km. Jaki to ma sens?
Sens jest taki, że dzisiaj nad obiema tymi lokalizacjami przelatują samoloty lądujące w Balicach. W obu lokalizacjach jest to w jakimś stopniu uciążliwe, ale w jednej (na Tetmajera oczywiście) zdecydowanie bardziej.
No tak, ale to zasadniczo problem całego północnego Krakowa. Niemal od Mistrzejowic (tam dodatkowo jest szum od S52).
Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”