Rejon Konopnickiej jest faktycznie nieźle skomunikowany z resztą miasta i dodatkowo blisko centrum, Kazimierza itp., więc dosyć jest perspektywiczny, a dodatkowo jeśli kiedyś powstanie
Trasa Pychowicka, to Aleje dzięki temu powinny zostać znacznie odciążone i pewnie komunikacja nimi znacznie się usprawni, więc to zdecydowanie na plus.
Rejon AGH, czyli bliska Krowodrza, Łobzów itp., to także świetne miejsca, blisko Błonia, parki, do Rynku można dojść piechotą, jest też trochę biurowców w okolicy - nie jest źle. Swoją drogą mieszkałem tak dobrych kilka lat i bardzo dobrze wspominam te czasu

Choć studenci mogą czasem trochę męczyć, nie mówiąc już o tym, że jeśli chodzi o najem, to bywają kłopotliwi i dosyć często zmieniają miejsce zamieszkania, choćby na wakacje wypowiadają umowy

Jeśli miałbym znaleźć dobre miejsce na inwestycję w mieszkanie w Krakowie, to celowałbym raczej w okolice, w których znajduje się poza uczelniami tez sporo biurowców, bo miejsca pracy zazwyczaj sprzyjają wynajmowi

Na przykład Prądnik Czerwony i tam biurowce Quattro Buma, Alma Tower i wiele innych oraz na przykład te przy Opolskiej, czyli na przykład
Opolska Business Park i Vinci... jest tam tego sporo. W okolicach Czyżyn są biurowce Comarchu i sąsiednie, budują się nowe, a przy tym jest także spory wydział Politechniki Krakowskiej i AWF, a też do Ronda Mogilskiego Łatwo dojechać, a tam się teraz buduje na potęgę

Są też okolice Bonarki, tam za Bonarka City Center nastawiało się też budynków biurowych. No i jeszcze Ruczaj w okolicach Czerwonych Maków, gdzie mamy i Kampus UJ, i sporo biurowców, jak Ericpol, inwestycje Bumy i wiele innych.
Jeśli o mnie chodzi, to uważam, że lepiej wynajmować mieszkanie młodym ludziom pracującym, ponieważ są mniej skłonni do nieodpowiedzialności (zazwyczaj rano muszą wstać do pracy), jeśli nie zmieniają zbyt często pracy, to i nie zmieniają mieszkania no i jeszcze mają stałe i regularne dochody

Dla mnie to prawie idealna grupa do tego, aby wynajmować im mieszkanie