Zakup mieszkania w czasach zarazy / czy kupować mieszkanie w czasie epidemii

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
pozdro

Re: Zakup mieszkania w czasach zarazy / czy kupować mieszkanie w czasie epidemii

Postautor: pozdro » 24 kwie 2020, 14:59

Ja to bym takie na promocji kupił dla rodziny :D ale teraz 999 tys. zł

nowa5dzielnica.pl/3dmap/#mieszkania/II/B4/p5/B4-107/filter?surface_from=20&surface_to=100&price_from=0&price_to=999&rooms_from=1&rooms_to=4&stat--all=on

shooter

Re: Zakup mieszkania w czasach zarazy / czy kupować mieszkanie w czasie epidemii

Postautor: shooter » 24 kwie 2020, 16:35

pozdro pisze:Ja to bym takie na promocji kupił dla rodziny :D ale teraz 999 tys. zł

nowa5dzielnica.pl/3dmap/#mieszkania/II/B4/p5/B4-107/filter?surface_from=20&surface_to=100&price_from=0&price_to=999&rooms_from=1&rooms_to=4&stat--all=on

pokój + kuchnia = 24m2 - troche mało za 999K...

moog

Postautor: moog » 24 kwie 2020, 22:48

rado pisze:
pozdro pisze:Ja to bym takie na promocji kupił dla rodziny :D ale teraz 999 tys. zł

https://www.nowa5dzielnica.pl/3dmap/#mi ... at--all=on

Lol niektórzy deweloperzy powiariowali taniej kupisz większe mieszkanie w prawdziwym apartamentowcu gdzie masz już 2 miejsca parkingowe w cenie

http://apartamenty-klimaty.pl/galeria/osiedle/

Pierwszy raz widze tę inwestycję, ale zastosowane tam materiały i rozwiązania to chyba próżno szukać gdzie indziej. Jak dla mnie bomba.

shooter

Postautor: shooter » 25 kwie 2020, 0:04

moog pisze:
rado pisze:

https://www.nowa5dzielnica.pl/3dmap/#mi ... at--all=on

Lol niektórzy deweloperzy powiariowali taniej kupisz większe mieszkanie w prawdziwym apartamentowcu gdzie masz już 2 miejsca parkingowe w cenie

Pierwszy raz widze tę inwestycję, ale zastosowane tam materiały i rozwiązania to chyba próżno szukać gdzie indziej. Jak dla mnie bomba.

No to chyba nie śledzisz zbytnio rynku... Ta inwestycja wisi już dobrych pare lat ciekawe że jakoś nie schodzi. Zdjęcia robione w czasach jak jeszcze w Krakowie padał śnieg.

moog

Postautor: moog » 25 kwie 2020, 16:29

shooter pisze:
moog pisze:
rado pisze:

No to chyba nie śledzisz zbytnio rynku... Ta inwestycja wisi już dobrych pare lat ciekawe że jakoś nie schodzi. Zdjęcia robione w czasach jak jeszcze w Krakowie padał śnieg.

Troche niejasno sie wyraziłem słyszałem o tej inwestycji ale nigdy nie zagłębiałem sie w szczegóły. Jak by mieli w ofercie mniejsze mieszkania to co innego.
Maty kapilarne, rekuperacja,pustak ceramiczny Porotherm 44T Dryfix, świetna izolacja akustyczna podwójna grubość ścian między apartamentami. Gdyby takie rzeczy były w standardzie to mogę nawet przepłacić.

Mar G

Postautor: Mar G » 25 kwie 2020, 17:52

Po wczorajszej decyzji Min Finansów ws.obligacji i w konsekwencji dzisiejszych kolejnych banków o obniżaniu % depozytów nawet do poziomu ... 0.01% w skali roku lub wprowadzania opłat od sald w PLN developerzy błyskawicznie reagują :...
Załączniki
depo.jpg
depo.jpg (80.64 KiB) Przejrzano 6677 razy

StormSunny

Postautor: StormSunny » 03 maja 2020, 18:42

Wg mnie ceny mieszkań spadną w ciągu najbliższych miesięcy i lat. Będzie to powolny spadek, ale będzie.

Bodzioo

Postautor: Bodzioo » 03 maja 2020, 20:57

StormSunny pisze:Wg mnie ceny mieszkań spadną w ciągu najbliższych miesięcy i lat. Będzie to powolny spadek, ale będzie.

I kupisz coś w końcu, czy nadal będziesz tylko siedział na tym forum i narzekał jak to w KRK drogo?
Według mnie ceny tymczasowo przystopują ale z upływem czasu znów zaczną rosnąć - gdybać każdy może.

Hubert34

Postautor: Hubert34 » 03 maja 2020, 23:04

Ktoś negocjował obecnie cenę mieszkania u developera? Na jaki rabat można liczyć?

yyeeoo

Postautor: yyeeoo » 04 maja 2020, 15:16

Jest może lekka korekta, ale na cuda i obniżki nie ma co liczyć.
Raczej wolą dwa, czy trzy miesiące przetrzymać - a popyt jak widać i tak jest na duże mieszkania.

Za to widać, że sporo osób szuka mieszkań pod wynajem w dumpingowych cenach, licząc na okazję i desperację inwestorów.
Jest wysyp ogłoszeń na . i olx w stylu " Wynajmę kawalerkę w centrum za 1000 zł ze wszystkim" ;)

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”