Jaka inwestycja w Krakowie? Mieszkanie ~60 mkw / gdzie kupić
Re: Jaka inwestycja w Krakowie? Mieszkanie ~60 mkw / gdzie kupić
Wtórny się nie opłaca.. ceny za metr wcale nie są dużo niższe niż z pierwotnego a dochodzi Ci jeszcze 2%pcc i 3% dla biura a sam remont będzie droższy bo trzeba będzie wywalić stare rzeczy.. próbowałam coś znaleźć i nic ciekawego. Dla mnie w tym momencie to tylko atak aleja pokoju jest ok. Reszta to kpina, ale ja w spadki wierzę dopiero w perspektywie 5 lat, a mówiąc szczerze, nie opłaca się czekać.
-
Ceny z ogłoszeń na rynku wtórnym są faktycznie kosmiczne, ale często jest większe pole do popisu w kwestii targowania niż u deweloperów. Co do czekania, to prawda, nie opłaca się, wbrew temu co mówią niektórzy na forum. Ważne, aby w danym momencie wybrać jak najbardziej opłacalną ofertę.
Problem deweloperskiego jest taki że ceny materiałów drożeją o kilka % miesiąc/miesiąc.
Czas oczekiwania na głupie drzwi do pokoju w takich firmach jak Safedoor czy PanelPol to 2-3 miesiące. Sam czekam od ponad 3 miesięcy na drzwi.
Dobre meble kuchenne to zmora. Podpisywałem umowę z firmą na 30k. Wczoraj mi gość dzwoni że jest w magazynie i chcą za materiały 2,5k więcej. Jest średni czas na wykończenie... trzeba mieć nerwy, czas i pieniądze.
Czas oczekiwania na głupie drzwi do pokoju w takich firmach jak Safedoor czy PanelPol to 2-3 miesiące. Sam czekam od ponad 3 miesięcy na drzwi.
Dobre meble kuchenne to zmora. Podpisywałem umowę z firmą na 30k. Wczoraj mi gość dzwoni że jest w magazynie i chcą za materiały 2,5k więcej. Jest średni czas na wykończenie... trzeba mieć nerwy, czas i pieniądze.
Podbijam wątek. Po przemyśleniu sprawy postanowiłam naciagnac swój budżet, nawet kosztem metrażu
Uswiadomiłam sobie ze za 8500 nic poza Złocieniem się nie uda, a tam bardzo bardzo nie chce mieszkać.
Zainteresowało mnie osiedle wizjonerów. Wiecie coś o tym deweloperze? Jakieś opinie? Wizualnie bardzo mi się podoba, komunikacyjnie tez okej - blisko ronda ofiar Katynia oraz przystanku kolejowego. Może deweloper będzie skłonny do drobnych negocjacji ceny.

Zainteresowało mnie osiedle wizjonerów. Wiecie coś o tym deweloperze? Jakieś opinie? Wizualnie bardzo mi się podoba, komunikacyjnie tez okej - blisko ronda ofiar Katynia oraz przystanku kolejowego. Może deweloper będzie skłonny do drobnych negocjacji ceny.
-
Dziękuje 
A może znacie cos ciekawego do 9500 za mkw? Moze cos na samym początku budowy? Póki co nic poza Wizjonerów nie wpadło mi w oko, a jednak mało mieszkań tam się mieści w 9500.

A może znacie cos ciekawego do 9500 za mkw? Moze cos na samym początku budowy? Póki co nic poza Wizjonerów nie wpadło mi w oko, a jednak mało mieszkań tam się mieści w 9500.
Meira 16e od dom-bud spełnia wszystko co opisałaś w pierwszym poście. Ciekawe ze nikt o tym nie wspomniał. Właśnie tam sam planuje kupić.
Up up 
Czy ktoś przyglądał się blizej inwestycji Mak Dom Stelmachów w Bronowicach? Wyglada ciekawie

Czy ktoś przyglądał się blizej inwestycji Mak Dom Stelmachów w Bronowicach? Wyglada ciekawie
agby pisze:Hej!
Planuję kupić mieszkanie w Krakowie, około 60mkw. Jeśli chodzi o lokalizację to nie jest ona kluczowa ale zależy mi na w miarę sensownym połączeniu z centrum, tj. pętla tramwajowa w pobliżu, kolej aglomeracyjna, koleje małopolskie. Jeżeli chodzi o termin to się nie spieszy, może być nawet za 2-3 lata, zatem rozważę również lokalizacje przy planowanych nitkach tramwajowych/kolei aglomeracyjnej.
A jak w tym zestawieniu wyszło osiedle Fredry 6 od Spravia (Budimex Nieruchomości)? Bloczki niewielkie, jest chyba trochę większych mieszkań do wzięcia tam. Masz stację kolejową Bonarka kilka min od osiedla, no może kilkanaście, choć wydaje mi się, że nie więcej niż 10. Do tramwaju na Wadowicką też da się dojść.
Jeśli chodzi o minusy, to jest blisko estakada przy Turowicza. Jakieś bloki komunalne po sąsiedzku stawiają, a sama ulica Fredry też szału nie robi.
-
Około 60 metrów to może coś na Osiedlu Ozon?
Super ambitny projekt, ładne bloki, może jakieś promocje będą pod koniec roku.
Super ambitny projekt, ładne bloki, może jakieś promocje będą pod koniec roku.
Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”