Dobra cena na rynku wtórnym - południe Krakowa / ile za m2 mieszkania z rynku wtórnego w Krakowie

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
Jake

Re: Dobra cena na rynku wtórnym - południe Krakowa / ile za m2 mieszkania z rynku wtórnego w Krakowie

Postautor: Jake » 21 lip 2021, 15:51

vorx pisze:
ralf pisze:
Jake pisze:Czy zatem ceny w okolicach 9500zł/m2 za takie mieszkanie uznać należy za zawyżone?

Za 9500 to można trafić na Osiedlu Europejskim. Różnica kolosalna jeżeli chodzi o komunikację.
Nawet nowe w tej cenie są w okolicy:
otodom.pl/pl/oferta/mieszkanie-w-centrum-ruczaju-ID47sX7

Śmiesznych czasów dożyliśmy.. Albo jestem ślepy albo pośrednik próbuje sprzedać mieszkanie nie pokazując rzutu mieszkania. To zdecydowanie nie jest normalne. No ale w opisie można znaleźć najważniejszą informacje:
DLA KOGO?
- dla osób studiujących
- dla osób ceniących bliskość centrum miasta;
- pod inwestycję.

Co do tematu:
Może cityvibe.pl w kolejnym etapie? Pierwszy etap sprzedawali na zasadzie pierwsze 30 mieszkań po mocno "niskiej cenie" -6% i ceny były w granicach 6,7-8k m2 tutaj posty na forum. Więc możliwe, że kolejny etap będzie budowany podobnie. tutaj może coś będzie

Dzwoniłem do Nexity, cena ofertowa w granicach 10000/m2 (za surówkę) za etap 1. Etap 2 będzie od września sprzedawany, gdyby ktoś był zainteresowany. Ponownie więc, nawet jeśli urwać parę stów na metrze, wychodzi - jak dla mnie - drogo.

ralf

Re: Dobra cena na rynku wtórnym - południe Krakowa / ile za m2 mieszkania z rynku wtórnego w Krakowie

Postautor: ralf » 21 lip 2021, 16:26

Jake pisze:Mnie chodziło o 9500/m2 za mieszkanie gotowe do wejścia, różnica dosyć istotna, bo przy metrażu tego mieszkania min. 75 tys. za wykończenie.

Masz też używane w tej cenie na Europejskim lub w okolicy.
W okolicy na ul Piltza jest kilka nowych
np Ruczaj Korso 8000zł/m2, możliwe że już sprzedane
gethome.pl/inwestycja/ruczaj-korso-etap-ii-krakow-debniki-10391

asander

Postautor: asander » 21 lip 2021, 16:27

cityvibe.pl i okoliczne osiedla nie są przypadkiem na terenach zalewowych Wisły? Jak oglądam dziś obrazki z Niemiec, Chin czy nawet z Wrocławia z 97' roku to nie wygląda to optymistycznie, przynamniej dla parteru i pierwszego piętra.

Jake

Postautor: Jake » 21 lip 2021, 17:34

ralf pisze:
Jake pisze:Mnie chodziło o 9500/m2 za mieszkanie gotowe do wejścia, różnica dosyć istotna, bo przy metrażu tego mieszkania min. 75 tys. za wykończenie.

Masz też używane w tej cenie na Europejskim lub w okolicy.
W okolicy na ul Piltza jest kilka nowych
np Ruczaj Korso 8000zł/m2, możliwe że już sprzedane
gethome.pl/inwestycja/ruczaj-korso-etap-ii-krakow-debniki-10391

Z dostępnych, nie dźwignę zakupu takiego metrażu. Ale dzięki za informację.

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”