Cześć. Widziałam już tyle nowych inwestycji i mieszkań, a dalej nie mam pojęcia na co się zdecydować. Chciałam kupić mieszkanie 3 pokojowe (mieszkam sama z kotem, ale jednak przydałby mi się jeden dodatkowy pokój). Docelowo wolałabym mieszkanie na parterze, ale jakoś przeżyje mieszkanie na piętrze. To na czym mi zależy to na pewno dobry dojazd do centrum, dworca głównego - do 25 minut. Ponadto studiuje na AGH, więc miloby było gdyby dojazd tam nie zajmował mi godziny.
Ogladalam mieszkania na Pachońskiego i fajne - blisko lidl, szkoła, ciche osiedle, ale 10tys/m2 już średnio. Potem byłam zdecydowana na Pachońskiego dalej od Murapol, ale to co mi się nie podoba to te nieszczęsne okna i mały balkon przy mieszkaniu, który wybrałam. Nie wiem czemu Murapol decyduje się na tak beznadziejne okna otwierane tylko do połowy. Ani to więcej światła nie daje, ani nic. Poza tym naczytałam się tutaj opinii o innych inwestycjach tej firmy i nie jestem przekonana. Dodatkowo budynek przy dość ruchliwej drodze.
Rozważałam Łokietka/Glogera, ale znowu tam dojazd dopóki nie zrobią ulicy i linii tramwajowej jest dramatyczny. Meiera 16e wygląda obiecująco, podobnie jak Przestrzenie Banaha czy Santotu. Macie może coś do polecenia? Albo chcecie podzielic się swoimi spostrzeżeniami odnośnie tych czy innych inwestycji? Będę wdzięczna za wszelką pomoc.
Jaka lokalizacja w tym momencie najlepsza w Krakowie? / Gdzie kupić mieszkanie w Krakowie
Re: Jaka lokalizacja w tym momencie najlepsza w Krakowie? / Gdzie kupić mieszkanie w Krakowie
Tez brałem pod uwagę północ i padło na meiera. Osiedla przy ulicy banacha są jednak droższe a wydaje mi się ze jakoś dużo więcej nie oferują. Dojazd do alei z meiera pewnie tez w przyszłości będzie łatwiejszy. Zobaczymy jak będzie z halasem ale widzę po planie ze ludzie biorą mieszkania nawet od zachodu w tej inwestycji.
Re: Jaka lokalizacja w tym momencie najlepsza w Krakowie? / Gdzie kupić mieszkanie w Krakowie
Przestrzenie Banaha, Sentotu i Ozon to całkiem solidne inwestycje (osobiście je odwiedzałem), ale przy założeniu że komus pasuje mieszkanie w sub-dzielnicy bardzo sypialnianej.
Z usługami w odległości spaceru jest tam naprawdę marnie, a chociaż wedle PZP ma ich być więcej, to będę one głównie przy 29. listopada. Wiadomo że usługi przy głównych ulicach wyjazdowych z miasta to często nie do końca to z czego typowo się korzysta będąc mieszkańcem (tylko np. salony samochodowe).
Dodatkowo bierzcie pod uwagę, że cała północna strona ul. Banacha - ta gdzie obecnie nic nie jest budowane - też jest w pełni przeznaczona na zabudowę mieszkalną wielorodzinną. Innymi słowy osiedle się jeszcze podwoi w kolejnych latach, a już teraz gęstość zabudowy jest tam bardzo wysoka.
Z usługami w odległości spaceru jest tam naprawdę marnie, a chociaż wedle PZP ma ich być więcej, to będę one głównie przy 29. listopada. Wiadomo że usługi przy głównych ulicach wyjazdowych z miasta to często nie do końca to z czego typowo się korzysta będąc mieszkańcem (tylko np. salony samochodowe).
Dodatkowo bierzcie pod uwagę, że cała północna strona ul. Banacha - ta gdzie obecnie nic nie jest budowane - też jest w pełni przeznaczona na zabudowę mieszkalną wielorodzinną. Innymi słowy osiedle się jeszcze podwoi w kolejnych latach, a już teraz gęstość zabudowy jest tam bardzo wysoka.
Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”