Re: Mieszkanie z oknami na dwie kondygnacje / czy to prakryczne / gdzie kupić w Krakowie

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
bmiara

Re: Mieszkanie z oknami na dwie kondygnacje / czy to prakryczne / gdzie kupić w Krakowie

Postautor: bmiara » 14 lut 2022, 21:53

Ktoś się może orientuje, czy można aktualnie w Krakowie kupić mieszkanie z oknami na dwie kondygnacje?

Tak jak tutaj (Św. Łazarza):
Obrazek

Nowy

Re: Mieszkanie z oknami na dwie kondygnacje

Postautor: Nowy » 15 lut 2022, 0:04

Szukaj mieszkań z antresolą, zdarzają się w różnych inwestycjach.

megi

Postautor: megi » 02 mar 2022, 11:53

Tak z ciekawości, to jak się myje takie okna, zwłaszcza od zewnątrz? To byłoby jak w biurowcu, trzeba brać ludzi z uprawnieniami wysokościowymi?

MarcinJ

Postautor: MarcinJ » 22 mar 2022, 12:51

bmiara pisze:Ktoś się może orientuje, czy można aktualnie w Krakowie kupić mieszkanie z oknami na dwie kondygnacje?

Udało się może znaleźć coś takiego?

neo

Postautor: neo » 05 sie 2022, 11:16

Szukaj mieszkań z antresolami, zdarzają się takie w Krakowie, one miewają dosyć często właśnie okna na wysokość dwóch kondygnacji. Zastanowiłbym się tylko nad wystawą takich okien, czy nie będzie od nich za gorąco w lecie i zimno zimą. Wiem, jest klimatyzacja i ogrzewanie, ale jednak to także wiąże się z kosztami.

kupiec022

Postautor: kupiec022 » 05 sie 2022, 20:39

megi pisze:Tak z ciekawości, to jak się myje takie okna, zwłaszcza od zewnątrz? To byłoby jak w biurowcu, trzeba brać ludzi z uprawnieniami wysokościowymi?

Koniecznie, inaczej 15 lat w zawiasach :D

megi

Postautor: megi » 06 sie 2022, 10:49

kupiec022 pisze:
megi pisze:Tak z ciekawości, to jak się myje takie okna, zwłaszcza od zewnątrz? To byłoby jak w biurowcu, trzeba brać ludzi z uprawnieniami wysokościowymi?

Koniecznie, inaczej 15 lat w zawiasach :D

Ta reklama okien, to było "dożywocie w zawiasach" :P

NeVeS

Postautor: NeVeS » 06 sie 2022, 12:24

Mam słabość do takich mieszkań, nawet nie musi mieć dodatkowego piętra, ale te okna na minimum 4 metry wysokości, to jest coś niesamowitego. Na Łazarza był właśnie do kupienia w trakcie pandemii te piętrowe, żałuje że nie wziąłem jednego ....

MarcinJ

Postautor: MarcinJ » 24 sty 2023, 0:12

I udało się znaleźć mieszkanie z oknem na więcej niż jedną kondygnację? Przyznam, że przyglądałem się wychodzącym na rynek mieszkaniom, ale nie znalazłem w Krakowie czegoś takiego w nowych inwestycjach, choć może coś przeoczyłem. Raczej mało finezyjnie buduje się w Krakowie w ostatnich latach.

slowww

Re: Mieszkanie z oknami na dwie kondygnacje / gdzie kupić w Krakowie / czy to prakryczne

Postautor: slowww » 10 lis 2024, 22:13

Pytanie, na ile to jest praktyczne, skoro tylko na jeden poziom dojeżdża winda, schody zabierają miejsce i do tego trzeba je jeszcze nietanio wykończyć, co w sumie chyba już zostało poruszone w tym wątku o mieszkaniach z wysokimi oknami na dwa poziomy.

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”