Gdzie warto kupić mieszkanie w Krakowie (południe)? 2023 / opinie na forum

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
neo

Re: Gdzie warto kupić mieszkanie w Krakowie (południe)? 2023 / opinie na forum

Postautor: neo » 26 sty 2023, 15:09

To ja jeszcze do tego bym dorzucił schody. Dom to nie jest (poza kilkoma wyjątkami), a po schodach i tak się trzeba nabiegać, nawet na 2 piętro. Do tego dochodzi to, że zabierają miejsce, a ich wykończenie także niemało kosztuje. O ile same budynki ładne, te tarasy na wizualizacjach prezentują się świetnie, to jednak wolę nie mieć takich barier, jak schody.

Gabi_

Postautor: Gabi_ » 26 sty 2023, 16:17

Mar G pisze:
Gabi_ pisze:Znalazlam 3 inwestycje, ktore spelniaja wiekszosc moich wymagan:

2. Tesoro Verde Residence (Lagiewniki)
+podwyzszony standard, czesc rekreacyjna dla mieszkancow, spokojna okolica, dobra lokalizacja z komunikacja
-teren polozy blisko rzeki, czesc dzialki polozona w strefie powodziowej, pytanie czy to bedzie uciazliwe przy tej rzece

Co myslicie o tym inwestycjach? W kazdej jest cos co mi sie podoba i cos co nie i bardzo trudno wybrac :( moze ktos ma jakies przemyslenia nt. wyzej wymienionych inwestycji?

ad 2 . widziałem na spacerze. problemem raczej nie rzeka która jest poniżej tylko to co na wysokości dachu - czyli dojazd do Sanktuarium , parkingi i tysiące gości na okrągło.

a ceny to raczej nie półka o której pisano - tu się nie kupi nic za 10 k/m2 - może pomieszczenie gospodarcze

Budzet to 12k za metr2 wiec mysle ze już można coś tam kupić, parking położony dużo wyżej niż inwestycja wiec nie pomyślałabym nawet, ze mógłby to być jakikolwiek minus

Mar G

Postautor: Mar G » 26 sty 2023, 16:56

Gabi_ pisze:
Mar G pisze:
Gabi_ pisze:Znalazlam 3 inwestycje, ktore spelniaja wiekszosc moich wymagan:

2. Tesoro Verde Residence (Lagiewniki)
+podwyzszony standard, czesc rekreacyjna dla mieszkancow, spokojna okolica, dobra lokalizacja z komunikacja
-teren polozy blisko rzeki, czesc dzialki polozona w strefie powodziowej, pytanie czy to bedzie uciazliwe przy tej rzece

Co myslicie o tym inwestycjach? W kazdej jest cos co mi sie podoba i cos co nie i bardzo trudno wybrac :( moze ktos ma jakies przemyslenia nt. wyzej wymienionych inwestycji?

ad 2 . widziałem na spacerze. problemem raczej nie rzeka która jest poniżej tylko to co na wysokości dachu - czyli dojazd do Sanktuarium , parkingi i tysiące gości na okrągło.

a ceny to raczej nie półka o której pisano - tu się nie kupi nic za 10 k/m2 - może pomieszczenie gospodarcze

Budzet to 12k za metr2 wiec mysle ze już można coś tam kupić, parking położony dużo wyżej niż inwestycja wiec nie pomyślałabym nawet, ze mógłby to być jakikolwiek minus

proszę podjechać sobie w weekend (może poza zimą) i zobaczyć ruch jaki jest - jeżdżą również autobusy. nie mam złudzeń że hałas i drgania nie dochodzą w tak bliskiej odległości.

ale każdy ma inny margines czułości - niektórzy nawet mając balkon nad magistralą kolejową piszą że prawie nie słyszą pociągów - więc taki aspekt jest subiektywny zawsze.

Gabi_

Postautor: Gabi_ » 26 sty 2023, 19:38

Mar G pisze:
Gabi_ pisze:
Mar G pisze:

proszę podjechać sobie w weekend (może poza zimą) i zobaczyć ruch jaki jest - jeżdżą również autobusy. nie mam złudzeń że hałas i drgania nie dochodzą w tak bliskiej odległości.

ale każdy ma inny margines czułości - niektórzy nawet mając balkon nad magistralą kolejową piszą że prawie nie słyszą pociągów - więc taki aspekt jest subiektywny zawsze.

Mysle, ze dla nas to nie problem, najbardziej martwie sie rzeka, ale deweloper zapewnia ze od strony rzeki podwyzszyl grunt oraz domu sa na podwyzszonym fundamencie.. ale na ile to pomoze

Gabi_

Postautor: Gabi_ » 31 sty 2023, 14:25

Wpadla mi w oko jeszcze inwestycja Atalu na Alei pokoju, ostatnie wolne mieszkanie, tylko okna z ekspozycja na polnoc. Co myslicie o tej inwestycji? Warto kupic mieszkanie w tamtej okolicy? Bardzo duzo osiedle sie tam zrobilo, jakies opinie na temat zycia w tej okolicy?

Hextor

Postautor: Hextor » 05 lut 2023, 18:54

Mieszkałem w mieszkaniu z ekspozycja na północ i zachód i nie polecam. Prawie cały czas było ciemno, jedynie wieczorem trochę światła wpadało do jednego pokoju.

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”