Generalnie byłem na Hemmie Orawskiej, wygląda to całkiem sensownie, obsługa git, aczkolwiek na początku określiłem budżet około 1.4mln na samo mieszkanie + 2 miejsca postojowe(komórek już brak) + info o kredycie, dorzuciłem w żarcie i z uśmiechem że mogą być droższe przy dobrych rabatach to zawiało mrozem iż ceny raczej nie są do negocjacji. Generalnie widziałem budowę, wszystko ładnie pięknie ale wyszedłem z niedosytem i informacją że jednak większość mieszkań jest za gotówkę sprzedana. Na koniec dostałem jedynie broszurę o wykończeniach pewnej Pani i to wszystko. Generalnie nic co dotyczy inwestycji, aczkolwiek najważniejsze dokumenty(prospekt, standard wykończenia) otrzymałem mailowo przed spotkaniem. Czyli w bardzo kulturalny i przemyślany pomysł dostałem informację że to nie inwestycja dla nas - przynajmniej trochę tak to odebrałem, mimo wszystko nadal zostaje w moim kręgu zainteresowania z względu na układ i mieszkania nie od strony stacji i drogi, standard wygląda OK, jest smart home(na +) i układy wyglądają na przemyślane, szczególnie że max budżet jaki mogę wyskrobać to okolice 1.5mln.
Turniejowa 59 - podjechałem tam zerknąć - blokowiska trochę na odludziu. Na minus kontakt, czekałem na telefon zwrotny(podpisywana była umowa) a następnego dnia zdziwienie bo nikt nie dzwonił i nie da się umówić. Na minus to możliwość zakupu miejsca parkingowego dla mieszkań od 67m2. I to w ilości 1 sztuki. Ban permanentny - 2 miejsca to must have.
Śliczna 36 (36 i 6) - obsługa bdb, inwestycja całkiem spoko aczkolwiek nie chce mi się wierzyć w wspomniane około 50 metrów do torów, bardziej jest to 20-30 metrów(jak na mierzenie googlem). Standard w miarę spoko, jest smart i to w 3 opcjach(do wyboru po ukończeniu inwestycji, każdy wybiera co mu pasuje i na co go stać). Niestety tory + możliwość max 1 miejsca = ban
Centralna od Develia układ taki se, standard jak dla mnie średni(żywica na balkonie). Byłem tam i strasznie się korkowało koło 18 a patrząc na ilość bloków i kolejne inwestycje to aż strach pomyśleć. No i wciskają na siłę platformę - dodatkowo zależną.... No i poza platformą nie można dobrać "trzeciego" miejsca. Generalnie platformy są u mnie na bardzo duży minus, a zależne to chyba ban. No i stwierdziłem że mi się tam nie podoba, po prostu nie chciałbym tam mieszkać
Saska Blu jak dla mnie ekstra. Układ mi pasuje, metraż też, są normalne 2 miejsca parkingowe, do mieszkania komórka na piętrze murowana( obligatoryjnie do tego mieszkania), mogę dobrać drugą w garażu. Na minus brak jakiegokolwiek smart, standard spoko, ogólnie ładne osiedle, klatki, obsługa bdb, prezentacja na mieszkaniu w 2 etapie. Niestety mieszkanie jest zarezerwowane więc spisuje je jako sprzedane. Generalnie chyba poczekam na kolejny etap.
ZAM od Echo - trochę jestem skrzywiony osiedlem obok bonarki, aczkolwiek układ nienajgorszy, lokalizacja (chyba) spoko, normalne miejsca, niby są boxy na motocykl ale stwierdzam że w cenie boxu to można kupić motocykl więc raczej nie, jest smart, cena przesadzona moim zdaniem(tak, nadal klapki na oczach i bonarka przed mną).
Generalnie nie jest jeszcze całkowicie przez mnie przeanalizowana ale zalicza się do starcia z skanska hemma orawska i saska blu. No i gdzieś tam jeszcze jest Malborska od domd w rywalizacji(aczkolwiek minusiki za usunięcie programu poleceń - miałbym możliwość skorzystać, garaż na raty 0 tylko jeśli korzystamy z ich doradcy finansowego, tak samo kwestia oddania 100% rezerwacji jak uzyskam odmowy od 3 banków - tylko za pośrednictwem ich doradcy) Smart jest, 2 miejsca są, układ średni, komórki jeszcze dostępne ale zaś lokalizacja nie bardzo mi fituje + te dojazdy(tramwaj daleko).
Slow City za daleko i zbyt wczesny etap inwestycji jak na jego skalę. Banacha to ewentualny plan awaryjny. Generalnie bardziej kieruję się ku 3 pokojowemu z rynku wtórnego w późniejszych celach inwestycyjnych i poczekam co się będzie pojawiało na rynku.