Gdzie kupić najlepiej mieszkanie w Krakowie / opinie o lokalizacjach w Krakowie
Re: Gdzie kupić najlepiej mieszkanie w Krakowie / opinie o lokalizacjach w Krakowie
Krowodrza lub Wola Justowska . Duże mieszkania są ale trzeba poszukać.
Re: Gdzie kupić najlepiej mieszkanie w Krakowie / opinie o lokalizacjach w Krakowie
A buduje się gdzieś w ogóle inwestycje, w których buduje się tylko większe mieszkania - 4-pokojowe i 5-pokojowe? Bo też jak jest dużo małych mieszkań na wynajem w budynku, to niestety często robi się bałagan. Najemcy, zwłaszcza różni studenci często nie bardzo dbają o części wspólne i kulturę mieszkania, to przecież to nie ich i oni tylko na chwilę.
czang pisze:kubsoon pisze:Zobaczcie City Vibe na Płaszowie przy Myśliwskiej 68. Lokalizacja w porządku, dobra infrastruktura, 4 place zabaw dla dzieciaków, szkoła w sąsiedztwie, zalew Bagry…
Generalnie podoba mi się budowa dużego osiedla, z kawałkiem zieleni, takiego, jak City Vibe. Tylko jeśli chodzi o Płaszów, to mnie trochę odstręczał od tej lokalizacji pojawiający się tam smród. Nie wiem, jak jest w tej konkretnej lokalizacji, może za kilka lat problem zostanie rozwiązany. Ale faktycznie zdarzyło mi się tą woń kiedyś poczuć jadąc w tamtą okolicę tramwajem. Wcześniej myślałem, że to miejska legenda.
Też słyszałem o kilku takich przypadkach na Małym Płaszowie,, ale to po prawej od strony Lipskiej. Na Myśliwskiej nigdy nic nie wyczułem a bywam w tych okolicach dość często

A co myślicie o rejonie Kapelanki w Krakowie, ruszyła tam teraz inwestycja Kapelanka-Pychowickay, ale w tym rejonie buduje się jeszcze więcej. Myślicie, że to perspektywiczna okolica i dobra część miasta? Niedaleko sporo biurowców na Czerwonych Makach, usługi też są w okolicy.
kubsoon pisze:czang pisze:kubsoon pisze:Zobaczcie City Vibe na Płaszowie przy Myśliwskiej 68. Lokalizacja w porządku, dobra infrastruktura, 4 place zabaw dla dzieciaków, szkoła w sąsiedztwie, zalew Bagry…
Generalnie podoba mi się budowa dużego osiedla, z kawałkiem zieleni, takiego, jak City Vibe. Tylko jeśli chodzi o Płaszów, to mnie trochę odstręczał od tej lokalizacji pojawiający się tam smród. Nie wiem, jak jest w tej konkretnej lokalizacji, może za kilka lat problem zostanie rozwiązany. Ale faktycznie zdarzyło mi się tą woń kiedyś poczuć jadąc w tamtą okolicę tramwajem. Wcześniej myślałem, że to miejska legenda.
Też słyszałem o kilku takich przypadkach na Małym Płaszowie,, ale to po prawej od strony Lipskiej. Na Myśliwskiej nigdy nic nie wyczułem a bywam w tych okolicach dość często
No właśnie ciekawe, jaki jest dokładnie zasięg oddziaływania tych zapaszków tam. Ja nie bywam często w tym rejonie, ale zdarza mi się, faktycznie w rejonie Myśliwskiej chyba mi się nie zdarzyło czuć, ale przecież Lipska jest całkiem blisko tam. Przydałaby się wypowiedź kogoś, kto tam mieszka i na co dzień może ocenić.
czang pisze:A buduje się gdzieś w ogóle inwestycje, w których buduje się tylko większe mieszkania - 4-pokojowe i 5-pokojowe? Bo też jak jest dużo małych mieszkań na wynajem w budynku, to niestety często robi się bałagan. Najemcy, zwłaszcza różni studenci często nie bardzo dbają o części wspólne i kulturę mieszkania, to przecież to nie ich i oni tylko na chwilę.
No właśnie nie. Jak masz rodzinę 2+2 to jeszcze 4 pokoje da się znaleźć z trudem, ale dla rodzin 2+3 zostają albo pojedyncze superdrogie aprtementy, albo domy za miastem

Hextor pisze:czang pisze:A buduje się gdzieś w ogóle inwestycje, w których buduje się tylko większe mieszkania - 4-pokojowe i 5-pokojowe? Bo też jak jest dużo małych mieszkań na wynajem w budynku, to niestety często robi się bałagan. Najemcy, zwłaszcza różni studenci często nie bardzo dbają o części wspólne i kulturę mieszkania, to przecież to nie ich i oni tylko na chwilę.
No właśnie nie. Jak masz rodzinę 2+2 to jeszcze 4 pokoje da się znaleźć z trudem, ale dla rodzin 2+3 zostają albo pojedyncze superdrogie aprtementy, albo domy za miastem

Hextor pisze:czang pisze:A buduje się gdzieś w ogóle inwestycje, w których buduje się tylko większe mieszkania - 4-pokojowe i 5-pokojowe? Bo też jak jest dużo małych mieszkań na wynajem w budynku, to niestety często robi się bałagan. Najemcy, zwłaszcza różni studenci często nie bardzo dbają o części wspólne i kulturę mieszkania, to przecież to nie ich i oni tylko na chwilę.
Nawet te domy za miastem rzadko mają cztery osobne sypialnie... większość przewidziana jest dla rodziny 2+2 czyli salon z aneksem i na górze trzy sypialnie, ewentualnie czasami znajdywałam jeszcze mikro pokoik na garderobę lub biuro ale z miejsce żeby dosłownie tylko biurko i krzesło wstawić. Ale jak ja chciałam mieć na górze cztery sypialnie i jeszcze na dole obok salonu ten mikro pokoik - nie ma takich domów/bliźniaków....
nanu pisze:Hextor pisze:czang pisze:A buduje się gdzieś w ogóle inwestycje, w których buduje się tylko większe mieszkania - 4-pokojowe i 5-pokojowe? Bo też jak jest dużo małych mieszkań na wynajem w budynku, to niestety często robi się bałagan. Najemcy, zwłaszcza różni studenci często nie bardzo dbają o części wspólne i kulturę mieszkania, to przecież to nie ich i oni tylko na chwilę.
Nawet te domy za miastem rzadko mają cztery osobne sypialnie... większość przewidziana jest dla rodziny 2+2 czyli salon z aneksem i na górze trzy sypialnie, ewentualnie czasami znajdywałam jeszcze mikro pokoik na garderobę lub biuro ale z miejsce żeby dosłownie tylko biurko i krzesło wstawić. Ale jak ja chciałam mieć na górze cztery sypialnie i jeszcze na dole obok salonu ten mikro pokoik - nie ma takich domów/bliźniaków....
Da się znaleźć z 4 sypialniami, ale to raczej pod miastem niż w mieście. No a 4 sypialnie + gabinet to już ogólnie ciężko.
W tej inwestycji mieli taki dom: otodom.pl/pl/oferta/osiedle-vidok-michalowice-domy-wolnostojace-ID4egJy.html
Hextor pisze:Da się znaleźć z 4 sypialniami, ale to raczej pod miastem niż w mieście. No a 4 sypialnie + gabinet to już ogólnie ciężko.
W tej inwestycji mieli taki dom: otodom.pl/pl/oferta/osiedle-vidok-michalowice-domy-wolnostojace-ID4egJy.html
Nie mówię, że nie da się znaleźć. Oczywiście, że istnieją takie domy/bliźniaki pod miastem ale i tak jest ich naprawdę mało. Powiedziałabym, że to tylko kilka procent tego co się buduje.
Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”