Zablocie, Wislane Tarasy 2 czy Novum na Rakowickiej ? / gdzie kupić mieszkanie w Krakowie na inwestycję

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
pozdro

Re: Zablocie, Wislane Tarasy 2 czy Novum na Rakowickiej ? / gdzie kupić mieszkanie w Krakowie na inwestycję

Postautor: pozdro » 12 gru 2019, 7:11

Z tymi katowicami tez bym nie przesadzal bo co z tego ze sie latwiej wynajmie jak w dlugiej perspektywie to region podlegajacy depopulacji. Tam nic ludzi w miescie nie trzyma kazdy woli mieszkac gdzies na poludnie Tychy wdomach a nie w blokach. Krakow jednak przyciaga turystow i raczej zawsze powinien, przyciaga korporacje i imigrantow i jam tylko wladze nie beda smogu olewaly i wprowadza zakazy palenia weglem w wioskach to jego rozwoj nie powinien byc niezaklocony. Istnieje opcja tez ze pozwola ludzia palic dalej i zrujnuja mosto goapodarczo, poczynajac od wyprowadzki studentow i korpo a na koncu ucieczki turystow. No ale kto tam wie. Choc nasi politycy czesto sa nieodpowiedzialnymi populostami. Wiec to nie jest tak ze na mieszkaniu w Krakowie nie mozna stracic. Jak smog bedzie sie utrzymywal a wladze nic nie beda robic. To pracownicy korpo zaczna na serio odplywac do Wroclawia Gdanska itd. Wtedy z cenami mieszkan nie bedzie rozowo. Ogolnie szukaj blisko biurowcow. Bo jakby nie patrzec mamy 100 tys pracownikow korpo to praktycznie drugie tyle co studenci obecnie. Wiec to jest czesto lepsza grupo do wynajmu niz taki student. Tez turysta na airbnb nie jest glupia opcja. Najlepiej brac pod siebie gdzie bym wynajal jakbym byl turysta popatrzec gdzie bym celowal jakbym przylecial na Balice dojechal SKA na dworzec. Czy chcialoby mi sie z buta na Wislane Tarasy ciagnac walizke a potem miec daleko na Kazimierz.

pnwjtk

Re: Zablocie, Wislane Tarasy 2 czy Novum na Rakowickiej ? / gdzie kupić mieszkanie w Krakowie na inwestycję

Postautor: pnwjtk » 02 lut 2020, 12:36

pozdro pisze:Z tymi katowicami tez bym nie przesadzal bo co z tego ze sie latwiej wynajmie jak w dlugiej perspektywie to region podlegajacy depopulacji. Tam nic ludzi w miescie nie trzyma kazdy woli mieszkac gdzies na poludnie Tychy wdomach a nie w blokach. Krakow jednak przyciaga turystow i raczej zawsze powinien, przyciaga korporacje i imigrantow i jam tylko wladze nie beda smogu olewaly i wprowadza zakazy palenia weglem w wioskach to jego rozwoj nie powinien byc niezaklocony. Istnieje opcja tez ze pozwola ludzia palic dalej i zrujnuja mosto goapodarczo, poczynajac od wyprowadzki studentow i korpo a na koncu ucieczki turystow. No ale kto tam wie. Choc nasi politycy czesto sa nieodpowiedzialnymi populostami. Wiec to nie jest tak ze na mieszkaniu w Krakowie nie mozna stracic. Jak smog bedzie sie utrzymywal a wladze nic nie beda robic. To pracownicy korpo zaczna na serio odplywac do Wroclawia Gdanska itd. Wtedy z cenami mieszkan nie bedzie rozowo. Ogolnie szukaj blisko biurowcow. Bo jakby nie patrzec mamy 100 tys pracownikow korpo to praktycznie drugie tyle co studenci obecnie. Wiec to jest czesto lepsza grupo do wynajmu niz taki student. Tez turysta na airbnb nie jest glupia opcja. Najlepiej brac pod siebie gdzie bym wynajal jakbym byl turysta popatrzec gdzie bym celowal jakbym przylecial na Balice dojechal SKA na dworzec. Czy chcialoby mi sie z buta na Wislane Tarasy ciagnac walizke a potem miec daleko na Kazimierz.

moim celem jest zarabianie pieniędzy, gdy sprzedam mieszkanie po kilku latach, w tej chwili szukam tych inwestycji;

Novum 3 - 2022 - 12 za m2
Art City - gotowe - 10-11 za m2
Wislane W- 2022 - 13 za m2
albo Zablocie -2022- 13 za m2

trudno zdecydować. Kupiłem mieszkanie w Prądniku Czerwonym 2 lata temu za 6 tys i ma 55m2, ale zawsze mi przykro, że nie inwestowałem w pobliżu centrum :) Dlatego teraz chcę ostrożnie inwestować.

Witt

Postautor: Witt » 03 lut 2020, 22:38

pnwjtk pisze:
pozdro pisze:Z tymi katowicami tez bym nie przesadzal bo co z tego ze sie latwiej wynajmie jak w dlugiej perspektywie to region podlegajacy depopulacji. Tam nic ludzi w miescie nie trzyma kazdy woli mieszkac gdzies na poludnie Tychy wdomach a nie w blokach. Krakow jednak przyciaga turystow i raczej zawsze powinien, przyciaga korporacje i imigrantow i jam tylko wladze nie beda smogu olewaly i wprowadza zakazy palenia weglem w wioskach to jego rozwoj nie powinien byc niezaklocony. Istnieje opcja tez ze pozwola ludzia palic dalej i zrujnuja mosto goapodarczo, poczynajac od wyprowadzki studentow i korpo a na koncu ucieczki turystow. No ale kto tam wie. Choc nasi politycy czesto sa nieodpowiedzialnymi populostami. Wiec to nie jest tak ze na mieszkaniu w Krakowie nie mozna stracic. Jak smog bedzie sie utrzymywal a wladze nic nie beda robic. To pracownicy korpo zaczna na serio odplywac do Wroclawia Gdanska itd. Wtedy z cenami mieszkan nie bedzie rozowo. Ogolnie szukaj blisko biurowcow. Bo jakby nie patrzec mamy 100 tys pracownikow korpo to praktycznie drugie tyle co studenci obecnie. Wiec to jest czesto lepsza grupo do wynajmu niz taki student. Tez turysta na airbnb nie jest glupia opcja. Najlepiej brac pod siebie gdzie bym wynajal jakbym byl turysta popatrzec gdzie bym celowal jakbym przylecial na Balice dojechal SKA na dworzec. Czy chcialoby mi sie z buta na Wislane Tarasy ciagnac walizke a potem miec daleko na Kazimierz.

moim celem jest zarabianie pieniędzy, gdy sprzedam mieszkanie po kilku latach, w tej chwili szukam tych inwestycji;

Novum 3 - 2022 - 12 za m2
Art City - gotowe - 10-11 za m2
Wislane W- 2022 - 13 za m2
albo Zablocie -2022- 13 za m2

trudno zdecydować. Kupiłem mieszkanie w Prądniku Czerwonym 2 lata temu za 6 tys i ma 55m2, ale zawsze mi przykro, że nie inwestowałem w pobliżu centrum :) Dlatego teraz chcę ostrożnie inwestować.

Ceny juz sa tak wysrubowane ze na wielki zarobek to juz bym nie liczyl. Trzeba bylo wtedy (2-3 lata) temu kupowac na Zablociu. Byly po 7,5 k/m2, teraz ida po 12k/m2. Tak czy siak dobrze ze wogole kupiles. Juz jestes na plus. Ci co tu od 2 lat grymasili ze drogo bo po 7k/m2 a niby warte 5k/m2 i czekali na obnizki dzisiaj nie sa w stanie juz kupic w tych cenach a poza tym nie ma w czym wybierac.

pnwjtk

Postautor: pnwjtk » 05 lut 2020, 23:19

Co powiesz na 9500 za m2 2 pokojowe 50m2 przy ulicy Prandoty, 29aleja ? Bardzo blisko centrum miasta, a mysle ze cena nie jest zła. Jest bardzo blisko Novum na Rakowickiej, ale różnica cen jest wysoka

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”