Krakow potrzebuje tanich mieszkan by sie rozwijac

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
Martab

Re: Krakow potrzebuje tanich mieszkan by sie rozwijac

Postautor: Martab » 17 maja 2021, 21:17

Mateuszkrk93 pisze:Nie jest aż tak źle ;)

Wyzsza półka:
Greendustry
Apartamenty Lwowska
Browar Kleparz

Fajne:
Przestrzenie Banacha (jedyne fajne bardzo duże osiedle)
Tesoro Verde
Wozniców (kategoria fajne, ale cenowo to żart)
U Przybyszewskiego - pięknie wyglądające bloki, ale cenowo jak wyzej, aczkolwiek lepsza lokalizacja bez 2 zdań.

Daje rade:
-Osiedle Podgaje
-Atal Zablocie - byłoby dużo wyżej gdyby nie układy, które pozostały, lokalizacja i wykonanie jest mega spoko. Cena za wysok.

Pewnie jest jeszcze kilka inwestycji, gdzie jakby już teraz obniżyli cenę o 20 procent to był był skłonny kupić.
Ale zgadzam się, większość to byle co, wobec czego już kilka razy tu pisałem, ze nie rozumiem jak może ktoś tak wielkie pieniądze za to płacić, a już wogole zapożyczac się na 20lat.

Które inwestycje są obniżone (już teraz) o 20%?

Adam01

Postautor: Adam01 » 17 maja 2021, 22:46

Mateuszkrk93 pisze:Nie jest aż tak źle ;)

Wyzsza półka:
Greendustry
Apartamenty Lwowska
Browar Kleparz

Fajne:
Przestrzenie Banacha (jedyne fajne bardzo duże osiedle)
Tesoro Verde
Wozniców (kategoria fajne, ale cenowo to żart)
U Przybyszewskiego - pięknie wyglądające bloki, ale cenowo jak wyzej, aczkolwiek lepsza lokalizacja bez 2 zdań.
Apartamenty Wybickiego - piękne na moje oko za drogie
Nowa Siewna

Daje rade:
-Osiedle Podgaje
-Atal Zablocie - byłoby dużo wyżej gdyby nie układy, które pozostały, lokalizacja i wykonanie jest mega spoko. Cena za wysok.

Pewnie jest jeszcze kilka inwestycji, gdzie jakby już teraz obniżyli cenę o 20 procent to bym był skłonny kupić.
Ale zgadzam się, większość to byle co, wobec czego już kilka razy tu pisałem, ze nie rozumiem jak może ktoś tak wielkie pieniądze za to płacić, a już wogole zapożyczac się na 20lat.

Se możesz pomarzyć 8-) Prędzej podniosą ceny o 220% :lol:

Awatar użytkownika
anubis

Postautor: anubis » 18 maja 2021, 0:35

Tymczasem, u Madziarów:

Barnabas Virag, wiceprezes Narodowego Banku Węgier, stwierdził, że jego instytucja może już w czerwcu podwyższyć główną stopę procentową, by walczyć z inflacją.

parkiet.com/Gospodarka---Swiat/305179896-Wegrzy-juz-mysla-o-podwyzce-stop.html
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF

Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022

Martab

Postautor: Martab » 18 maja 2021, 0:47

anubis pisze:Tymczasem, u Madziarów:

Barnabas Virag, wiceprezes Narodowego Banku Węgier, stwierdził, że jego instytucja może już w czerwcu podwyższyć główną stopę procentową, by walczyć z inflacją.

parkiet.com/Gospodarka---Swiat/305179896-Wegrzy-juz-mysla-o-podwyzce-stop.html

Ale chłopie skąd wiesz ,że podwyższenie stopy obniży mieszkania.
Deweloperzy też mają kredyty które im wzrosną, ceny są wysokie dlatego ponieważ konsumenci są w stanie tyle zapłacić.
Nikt nie obniży mieszkań z 12k na 10k jeśli za 12k się sprzedają :P

Mar G

Postautor: Mar G » 18 maja 2021, 8:24

Ciekawa syntetyczna analiza

gazetakrakowska.pl/wielki-powrot-do-biur-nie-wszyscy-pracownicy-chca-by-bylo-jak-dawniej-pracodawcy-tez-co-to-oznacza-dla-biurowcow-w-krakowie/ar/c3-15617342

wygląda, że zapowiadany tu przez wiadomych myślicieli upadek biurowców w Krk podsumowałby Siara swoim klasykiem - " Cały misterny plan w ... "

NeVeS

Postautor: NeVeS » 18 maja 2021, 10:29

To chyba do mnie skierowane, bo ja ten temat poruszałem, aczkolwiek żadnych upadków nie wieszczyłem, tylko nadchodzące chude lata dla tej branży. W tym artykule głównie są poruszane plany największych korpo w ameryce, za wiele odniesienia do krakowa popartego liczbami to tam nie ma :lol:

Mar G

Postautor: Mar G » 18 maja 2021, 11:07

NeVeS pisze:To chyba do mnie skierowane, bo ja ten temat poruszałem, aczkolwiek żadnych upadków nie wieszczyłem, tylko nadchodzące chude lata dla tej branży. W tym artykule głównie są poruszane plany największych korpo w ameryce, za wiele odniesienia do krakowa popartego liczbami to tam nie ma :lol:

Nie , nie do Cię.
A do meritum - naprawdę sądzisz że np. Google będzie mieć inne polityki na poszczególne poszczepione krainy a nie globalne podejście ? ... I o sytuacji w USA dyskutowano w Krk z Prezydentem ? Ciekawe

JanuszBiznesu

Postautor: JanuszBiznesu » 18 maja 2021, 11:32

Kolejna podwyższa w CityVibe tym razem 8200 z metra cityvibe.pl/wp-content/uploads/2021/05/tekst.png ;/
Ostatnio zmieniony 18 maja 2021, 11:32 przez JanuszBiznesu, łącznie zmieniany 1 raz.

Mateuszkrk93

Postautor: Mateuszkrk93 » 18 maja 2021, 11:32

Mar G pisze:
NeVeS pisze:To chyba do mnie skierowane, bo ja ten temat poruszałem, aczkolwiek żadnych upadków nie wieszczyłem, tylko nadchodzące chude lata dla tej branży. W tym artykule głównie są poruszane plany największych korpo w ameryce, za wiele odniesienia do krakowa popartego liczbami to tam nie ma :lol:

Nie , nie do Cię.
A do meritum - naprawdę sądzisz że np. Google będzie mieć inne polityki na poszczególne poszczepione krainy a nie globalne podejście ? ... I o sytuacji w USA dyskutowano w Krk z Prezydentem ? Ciekawe

A ile osób w Krk pracuje w Google?
Ostatnio zmieniony 18 maja 2021, 11:38 przez Mateuszkrk93, łącznie zmieniany 2 razy.

Mateuszkrk93

Postautor: Mateuszkrk93 » 18 maja 2021, 11:36

JanuszBiznesu pisze:Kolejna podwyższa w CityVibe tym razem 8200 z metra cityvibe.pl/wp-content/uploads/2021/05/tekst.png ;/

Nieźle, a takie zadupie, daleko od wszystkiego, na zalewowym terenie, do tego mega przygnębiającą swoją architekturą okolica, brak tramwaju i ogromne korki, które rozładują się dopiero jak zrobią trasę ciepłownicza czyli za 10lat. Nowy Płaszów to niestety za parę lat będzie wyglądał 10x gorzej niż Ruczaj, taka Krakowska 13 dzielica.

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”