Gdzie kupić najlepiej mieszkanie w Krakowie / opinie o lokalizacjach w Krakowie

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
ragar

Re: Gdzie kupić najlepiej mieszkanie w Krakowie / opinie o lokalizacjach w Krakowie

Postautor: ragar » 21 kwie 2022, 10:29

nanu pisze:
Hextor pisze:Da się znaleźć z 4 sypialniami, ale to raczej pod miastem niż w mieście. No a 4 sypialnie + gabinet to już ogólnie ciężko.
W tej inwestycji mieli taki dom: otodom.pl/pl/oferta/osiedle-vidok-michalowice-domy-wolnostojace-ID4egJy.html

Nie mówię, że nie da się znaleźć. Oczywiście, że istnieją takie domy/bliźniaki pod miastem ale i tak jest ich naprawdę mało. Powiedziałabym, że to tylko kilka procent tego co się buduje.

Ale tu nie chodziło o domek, segment lub bliźniak pod miastem, ale o duże mieszkanie w Krakowie i to niekoniecznie 200 metrowy apartament za 7 milionów. Na 85-95 metrach kwadratowych da się zaprojektować mieszkanie mające 4 sypialnie, 2 łazienki i rozsądnej wielkości salon z aneksem. Niestety w Krakowie to rzadkość, władze miasta nic z tym nie robią, a później będą żale, że podatnicy uciekają do Zielonek, Wieliczki i do innych gmin.

nanu

Re: Gdzie kupić najlepiej mieszkanie w Krakowie / opinie o lokalizacjach w Krakowie

Postautor: nanu » 21 kwie 2022, 11:28

ragar pisze:Na 85-95 metrach kwadratowych da się zaprojektować mieszkanie mające 4 sypialnie, 2 łazienki i rozsądnej wielkości salon z aneksem. Niestety w Krakowie to rzadkość, władze miasta nic z tym nie robią, a później będą żale, że podatnicy uciekają do Zielonek, Wieliczki i do innych gmin.

Wiesz, ja na jesieni kupiłam 95m - 4 sypialnie, 2 łazienki, salon z aneksem na 31m. Niedawno widziałam rzut mieszkania na 65m i 4 sypialnie i 2 łazienki. Oczywiście to w Krakowie, a nie pod miastem. Więc ja WIEM, że się da i takie mieszkania istnieją. Ale powtarzam - takich mieszkań jest co kot napłakał, malutki procent całości rynku.

ragar

Postautor: ragar » 21 kwie 2022, 12:19

nanu pisze:
ragar pisze:Na 85-95 metrach kwadratowych da się zaprojektować mieszkanie mające 4 sypialnie, 2 łazienki i rozsądnej wielkości salon z aneksem. Niestety w Krakowie to rzadkość, władze miasta nic z tym nie robią, a później będą żale, że podatnicy uciekają do Zielonek, Wieliczki i do innych gmin.

Wiesz, ja na jesieni kupiłam 95m - 4 sypialnie, 2 łazienki, salon z aneksem na 31m. Niedawno widziałam rzut mieszkania na 65m i 4 sypialnie i 2 łazienki. Oczywiście to w Krakowie, a nie pod miastem. Więc ja WIEM, że się da i takie mieszkania istnieją. Ale powtarzam - takich mieszkań jest co kot napłakał, malutki procent całości rynku.

Ale przecież napisałem, że rzadkość, a nie, że nie ma. Też widziałem takie mieszkania, np. na Frdry było kilka, ale to często dosłownie pojedyncze sztuki na całych osiedlach. Tymczasem zobacz, ile powstaje różnych szeregówek w promieniu kilkunastu - dwudziestu kilometrów od miasta.

Martab

Postautor: Martab » 21 kwie 2022, 12:35

ragar pisze:
nanu pisze:

Ale przecież napisałem, że rzadkość, a nie, że nie ma. Też widziałem takie mieszkania, np. na Frdry było kilka, ale to często dosłownie pojedyncze sztuki na całych osiedlach. Tymczasem zobacz, ile powstaje różnych szeregówek w promieniu kilkunastu - dwudziestu kilometrów od miasta.

I niech powstają ale przypuszczam że nie po to ludzie wyjechali z podkarpacia albo tarnowa i przyjechali do krk zeby mieszkać 20km od Krk

nanu

Postautor: nanu » 07 maja 2022, 19:02

Właśnie okazało się, że wróciło do sprzedaży ostatnie mieszkanie
rynekpierwotny.pl/oferty/piaszczysta/piaszczysta-krakow-pradnik-bialy-10716

Nowy

Postautor: Nowy » 07 maja 2022, 22:53

Ale tu okolica jest całkiem słaba, takie niby miasto, ale tylko administracyjnie.

Samo mieszkanie niby duże, ale i tak trzeba w nim chodzić po schodach, bo nie udało się zmieścić wszystkiego na jednym poziomie.

Podobają mi się za to same budynki.

Rak

Postautor: Rak » 08 maja 2022, 0:29

Te na fredry notabene/btw to wystawę prawie całą polnocna miały. W całości, nie, że jeden pokoik z widokiem na Wawelik ;)

Z większych to tu były niezle apartamentybandtkiego.pl/wp-content/uploads/2020/09/3F-F_16.pdf lecz po pomnożeniu przez > 15k ..

nanu

Postautor: nanu » 08 maja 2022, 9:57

Nowy pisze:Ale tu okolica jest całkiem słaba, takie niby miasto, ale tylko administracyjnie.

Samo mieszkanie niby duże, ale i tak trzeba w nim chodzić po schodach, bo nie udało się zmieścić wszystkiego na jednym poziomie.

Podobają mi się za to same budynki.

widać, że tu nie mieszkasz ;) uwierz mi ale komunikacyjnie i usługowo jest tu rewelacyjnie. Mieszkam tu dziesięć lat i od pierwszego miesiąca po przeprowadzce wiedziałam, że to była mega dobra decyzja.

Nowy

Postautor: Nowy » 08 maja 2022, 11:44

A wybacz, pomyliłem z ulicą Piaskową, jakoś umknęło mi, że jest i Piaszczysta i to coś innego. To faktycznie jest chyba nieco lepiej. A wrzucisz jakieś zdjęcia, jak to teraz wygląda, i sama okolica?

nanu

Postautor: nanu » 08 maja 2022, 12:12

Nowy pisze:A wybacz, pomyliłem z ulicą Piaskową, jakoś umknęło mi, że jest i Piaszczysta i to coś innego. To faktycznie jest chyba nieco lepiej. A wrzucisz jakieś zdjęcia, jak to teraz wygląda, i sama okolica?

Jak wrócę do domu wieczorem lub jutro.
Co do okolicy to bezpośrednio są domy jednorodzinne, 200m obok pętla autobusowa, wzdłuż Pachonskiego bloki. W drugą stronę tory ale jeżdżą tylko pociągi towarowe, jest mały cmentarz. Kawałek dalej buduję się Słow City i będzie szła trasa Wolbromska.

Edit: na fanpage dali kilka zdjęć tylko tu na forum banowana jest nazwa twarzoksiazki, więc link nie działa. Wystarczy wpisać na . "piaszczysta" i ostatni wpis sprzed czterech dni.

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”