adam123 pisze:realista pisze:asander pisze:A co kolega powie o Podedworze 9 na Piaskach tuż obok Rezerwatu Rzecznego Drwinka?
Ceny dość przystępne jak na obecne realia 9-10.5K, blisko do tramwaju, szkoły, sklepów.
podedworze9.pl
Dzięki za propozycję, dla rodziny to może fajne miejsce, ale dla mnie mimo dobrej komunikacji daleko do biurowców chociażby na początku Wielickiej.
Korzystając z okazji, wiecie może co tam ma powstać i dlaczego stoi odłogiem od kilku lat?
https://goo.gl/maps/ytJG54iMzbCNrsyT9
Pytam bo okolica mnie bardzo interesuje.
działka przeznaczona na usługi, własność Super Krak, więc mieszkań nie będzie na tym miejscu.
Z uwagi na to, że mieszkałem w tym rejonie, uważam że są lepsze miejsca do życia w Krakowie.
Sam po długich wahaniach wybrałem Krowodrzę, teraz wynajmuję tu, ale wprowadzam się do swojego mieszkania w tym roku jeszcze.
Dzięki za info. Możesz napisać co Ci nie odpowiada w tamtejszej okolicy parku wodnego/oświecenia? Ja generalnie lubię osiedla na górkach (sentyment do zachodów słońca na Oświecenia, czy ul. Witosa), tam jest zawsze jaśniej i jakoś wydają się być większe przestrzenie.
Natomiast Krowodrza wydaje mi się strasznie zabetonowana (zabetonowana przez stare brudne od spalin budownictwo, a na północy wzdłuż torów najbrzydsze miejsca w całym Krakowie) i zamieszkała głownie przez emerytów. Mam tutaj na myśli wszystko wokół ul. Czarnowiejskiej i Kijowskiej. Znacznie lepiej prezentują się w moim mniemaniu sąsiednie Bronowice, które jadąc Armii Krajowej są może 3-4 min. dalej od centrum. Możesz zawęzić nieco obszar Krowodrzy o jakiej piszesz? Może zrozumiem fenomen, który panuje wśród wielu na tym forum.