Zakup mieszkania w czasach zarazy / czy kupować mieszkanie w czasie epidemii
Re: Zakup mieszkania w czasach zarazy / czy kupować mieszkanie w czasie epidemii
Na pewno PiS tak zrobi żeby samorządy straciły a oni mieli na emerytów.
Re: Zakup mieszkania w czasach zarazy / czy kupować mieszkanie w czasie epidemii
Samorząd wypłaca technicznie 500 + - ale ma refundowany w 100% z Ministerstwa.
Kataster wpływa w 100% do kasy miasta i zostaje w mieście wydany na oświatę czy inwestycje.
Podstawy, zupełne podstawy.
Kataster wpływa w 100% do kasy miasta i zostaje w mieście wydany na oświatę czy inwestycje.
Podstawy, zupełne podstawy.
to jest ciekawsze zagadnienie niż mgła katastralna
lovekrakow.pl/aktualnosci/fusy-z-kawy-zamiast-soli-i-piasku-zzm-eksperymentuje_39743.html
lovekrakow.pl/aktualnosci/fusy-z-kawy-zamiast-soli-i-piasku-zzm-eksperymentuje_39743.html
W sumie to przy cenie 15k/m2 to bardziej oplaca sie kupic mieszkanie w Berlinie bo tam jeszcze po tyle chodza. Popyt jest przeogromny na mieszkania. A ceny beda rosły do 10 tys euro/m2 jak Monachium Frankfurt i Stuttgart. Bo sie gospodarka dynamicznie rozwija czego o Polskiej nie mzona powiedziec. Przykład nowa fabryka Tesli.
PiS bedzie prowadził kataster w ramach nowego ładu wiec to nie zadna mgła. To jest tak na 90%. A watpie zeby kase samorządom oddali poprostu sobie do budzetu wezmą na przekupywanie wyborcow. Kataster akurat najłatwiej wprowadzic.
Bo juz ozusowanie pracownikow i działalności gospodarczych ciezej.
W sensie ze w Niemczech kataster trafia do budzetu miasta to nie znaczy ze w Polsce bedzie trafiał bo u nas mamy centralne planowanie i warszawizacje kraju z HQ kaczynskiego. Widac dysproporcje rozwojowe miedzy Warszawa a reszta kraju, chore CPK itp. Niemcy to Federacja tam maja wolnosc i autonomie w poszczególnych landach sie samorzada, nie to co u nas.
Bo juz ozusowanie pracownikow i działalności gospodarczych ciezej.
W sensie ze w Niemczech kataster trafia do budzetu miasta to nie znaczy ze w Polsce bedzie trafiał bo u nas mamy centralne planowanie i warszawizacje kraju z HQ kaczynskiego. Widac dysproporcje rozwojowe miedzy Warszawa a reszta kraju, chore CPK itp. Niemcy to Federacja tam maja wolnosc i autonomie w poszczególnych landach sie samorzada, nie to co u nas.
Tu jest piekny artykuł o tym jak ceny mieszkan w Berlinie i ogolnie Niemczech rosna. Widac jest tak jak w Polsce, rosna i nie zamierzają hamowac. Poprostu popyt na dobrze rozwijające sie miasta jest duzy.
ft.com/content/cb004fce-5787-48c9-bc5d-3c27e890a76c
ft.com/content/cb004fce-5787-48c9-bc5d-3c27e890a76c
W sumie w Katowicach jest popyt i głód mieszkaniowy widać ogromny. Atal rzucił mieszkania po 7000zł/m2 i już połowy nie ma
francuskapark.pl/mieszkania

Mar G pisze:to jest ciekawsze zagadnienie niż mgła katastralna
Świetny pomysł, tylko ciekawe skąd biorą fusy kiedy wszystkie kawiarnie zamknięte

pozdro pisze:W sumie w Katowicach jest popyt i głód mieszkaniowy widać ogromny. Atal rzucił mieszkania po 7000zł/m2 i już połowy nie ma![]()
Dla mnie Katowice > Kraków, inwestycje są ładniejsze (deweloperzy się chyba bardziej starają niz w Krk, bo tu i tak wszystko zejdzie). Infrastruktura 100 lat do przodu w porównaniu do Krk. Jeszcze otworzyli chwilę temu nowy dworzec autobusowy z szybkim dojazdem do A4 i DTŚ. Bardzo się tam zmieniło na plus w porównianiu do tego jak Ktw wyglądały 10-15 lat temu.
Też mocno ruszył rynek pracy w IT w Katowicach, choc pandemia chyba to przystopuje. ale byly sznase na przebicie 1mln m2 powierzchni biurowej. Szkoda tylko, że wisły nie maja lub innej rzeki. Bo tak to spoko miasto zielone i dobrze skomunikowane (dużo łatwiej się dostać do wiednia czy pargi/ budapesztu czy na A1 ogólnie.
Nie liczyłem dokładnie popatrzyłem na makiete i widzę, że co ciekawsze świeci się na czerwono. Może i 25%, ale ta inwestycja nie dawno została dodana. Warto zaznaczyć że bardzo dobra lokalizacja i cenowo w sumie też jest ok.
Nie liczyłem dokładnie popatrzyłem na makiete i widzę, że co ciekawsze świeci się na czerwono. Może i 25%, ale ta inwestycja nie dawno została dodana. Warto zaznaczyć że bardzo dobra lokalizacja i cenowo w sumie też jest ok.
rado pisze:pozdro pisze:Też mocno ruszył rynek pracy w IT w Katowicach, choc pandemia chyba to przystopuje. ale byly sznase na przebicie 1mln m2 powierzchni biurowej. Szkoda tylko, że wisły nie maja lub innej rzeki. Bo tak to spoko miasto zielone i dobrze skomunikowane (dużo łatwiej się dostać do wiednia czy pargi/ budapesztu czy na A1 ogólnie.
Inwestycja wyglada super, mieszkania rozklady i ceny (w porownania do Krakowa)
Gdyby taka inwestycja byla w KRK przy tym poziomie cen wyprzedana bylaby cala w mniej niz tydzien.
Mieszkanie ktore mi sie podoba kosztuje 89m2 i ma 60 metrow tarasu kosztuje 750 tys. W KRK w podobnej lokalizacji do centrum cena bylaby powyzej 1 mln.
Tak, wycenione adekwatnie. dla Katowic ta lokalizacja to jak u nas mniej więcej Kliny - obrzeża, między autostradą / lotniskiem / węzłem z 86 (bez auta trudno).
Aglomeracja Ś jest inaczej zbudowana niż jednorodne miasta Galicji - trudno to porównywać.
ale sama inwestycja to sztandarowy projekt Atala na Śląsku
Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”