platinium pisze:anubis pisze:Spada liczba ofert wynajmu, ale wzrost liczby ofert sprzedaży też jest gigantyczny. Ciekawy miks.
chwilkę mnie tu nie było, co słychać anubis? udało Ci się znaleźć jakieś ciekawe oferty w ciągu ostatnich dwóch lat? Ja się zastanawiam nad sprzedażą obecnego 63m2 i kupnem czegoś > 80m2, bo jednak trochę ciasno. Z tego co pamiętam to Ty też celujesz w większe. Może masz coś na oku? Jak w końcu potoczyła się akcja z Tetnowskim, wyprzedawał za darmochę?
A wszystko dobrze. Przez te niecałe dwa lata, mam prawie dwa razy więcej kapitału niż wcześniej.

Tętnowski ma problem z obłożeniem budynku styropianem. Wracają mu lokale z wiecznej rezerwacji. Podobno teraz chcą oddać jedno skrzydło tylko, bo nie ma materiałów, klientów no i pieniędzy. Jak serio pytasz to to może być niedługo fajna opcja, bo tak jakby mają trochę nóż na gardle.
Co do poszukiwań - tak, ostatnio się aktywowałem. Na ten moment to ludzie wyprzedają mikrolokale i jest to interesujące zjawisko. W sumie nie wiem czemu. Poczekajmy jeszcze chwilę, zobaczymy jak na rynek podziała ograniczenie zdolności kredytowej o 50%.
Sztuką w tym wszystkim jest zachować wartość nabywczą portfela. Osobiście konsekwentnie, co wiele razy pisałem, trzymam wszystko w dewizach, chociaż po ostatnich skokach waluty zastanawiam się czy nie kupić trochę złotówek.
Ostatnio też zastanawiam się poważnie nad zakupem działki. Jeżeli to się potoczy jak się toczy to powinien być wysyp działek, w różnych miejscach. Do tego masz ekipy dostępne od ręki, tylko z materiałami trochę lipa bo ceny sięgają księżyca. Opcja do rozważenia, po co kupować kawalerkę na Bronowicach skoro będzie realna możliwość postawić sobie dom z basenem w jej cenie