Hej!
Planuję kupić mieszkanie w Krakowie, około 60mkw. Jeśli chodzi o lokalizację to nie jest ona kluczowa ale zależy mi na w miarę sensownym połączeniu z centrum, tj. pętla tramwajowa w pobliżu, kolej aglomeracyjna, koleje małopolskie. Jeżeli chodzi o termin to się nie spieszy, może być nawet za 2-3 lata, zatem rozważę również lokalizacje przy planowanych nitkach tramwajowych/kolei aglomeracyjnej.
Oczywiście kluczowa jest cena, chciałabym się zmieścić do 8500 PLN/mkw, aczkolwiek obawiam się że będzie ciężko. Czy znacie coś interesującego, co spełnia moje kryteria?
Jaka inwestycja w Krakowie? Mieszkanie ~60 mkw / gdzie kupić
Jaka inwestycja w Krakowie? Mieszkanie ~60 mkw / gdzie kupić
Ostatnio zmieniony 02 sie 2021, 13:39 przez agby, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Jaka inwestycja w Krakowie? Mieszkanie ~60 mkw / gdzie kupić
Szukaj w okolicach bagriw nowa lipska itp
Zostało coś na Ślicznej ?
Nowa Siewna bo tanio ?
Albo Vista ? ( lokum-deweloper.pl/oferta/lokum-vista/etap-iiia/klatka-c1/pietro-6/3-pokojowe/c1-6-29/6637 )
M9 w dobregopasterza30a.pl - intrygujący układ, niezły w sumi choć problematyczna kuchnia, dla mnie na końcu świata..ale z widokiem na 3 strony świata
Może warto ?
..
Zostało coś na Ślicznej ?
Nowa Siewna bo tanio ?
Albo Vista ? ( lokum-deweloper.pl/oferta/lokum-vista/etap-iiia/klatka-c1/pietro-6/3-pokojowe/c1-6-29/6637 )
M9 w dobregopasterza30a.pl - intrygujący układ, niezły w sumi choć problematyczna kuchnia, dla mnie na końcu świata..ale z widokiem na 3 strony świata

..
Za 8500 względnie przy tramwaju to można spróbować zobaczyć osiedle Piastów (tak wiem daleko od centrum, ale tramwaj i jakieś autobus są)
Przy ulicy przewóz tez coś może za tyle za metr się znajdzie, a tramwaj opodal.
Poniżej 8500 to złocień ale dawno tam nie byłem nie wiem jak się rozwija sytuacja z budową tam kolei aglomeracyjnej, były plany itd. być może to już funkcjonuje…
Lokum vista już chyba wyskoczyło ponad 8500 (tez tylko autobusy ale sporo)
Przy przyjaźni polsko węgierskiej buduje echo ceny ofertowe zaczynaja się poniżej tej granicy ale to ceny od… tramwaj nie jest tam planowany
Ostatnio na forum była dyskusja o inwestycji przy Malborskiej być może ceny jakoś korespondują z wyznaczona kwota.
Przy ulicy przewóz tez coś może za tyle za metr się znajdzie, a tramwaj opodal.
Poniżej 8500 to złocień ale dawno tam nie byłem nie wiem jak się rozwija sytuacja z budową tam kolei aglomeracyjnej, były plany itd. być może to już funkcjonuje…
Lokum vista już chyba wyskoczyło ponad 8500 (tez tylko autobusy ale sporo)
Przy przyjaźni polsko węgierskiej buduje echo ceny ofertowe zaczynaja się poniżej tej granicy ale to ceny od… tramwaj nie jest tam planowany
Ostatnio na forum była dyskusja o inwestycji przy Malborskiej być może ceny jakoś korespondują z wyznaczona kwota.
Vista rozpoczyna się od ponad 9k niestety, aczkolwiek i tak nie ma tramwaju. Sienna mnie niepokoi zakorkowana Aleja 29 listopada. Ale nie pomyślałam o Bienczyckiej - dziękuje, akurat tramwaje w tamtej okolicy jakoś sobie radzą.
Złocień to chyba ostateczność, to jest naprawdę daleko.
A orientujecie się może czy znajdzie się coś w tej cenie w okolicy Borku Faleckiego lub Debnikow?
Złocień to chyba ostateczność, to jest naprawdę daleko.
A orientujecie się może czy znajdzie się coś w tej cenie w okolicy Borku Faleckiego lub Debnikow?
Nie. Za 10 tak.
-
Nie chce ci robić burdla w wątku, ale uważaj na naganiaczy tutejszych. Są różne grupki, które z wielu grup multikont polecają różne inwestycje, i przekonują, że ceny będą zawsze rosły, odrzucając wszelkie argumenty, widać że zazwyczaj sami tam nie kupili bo nie odnoszą się nigdy do minusów danej inwestycji,zmieniają wątek szybko przesuwając post w otchłań poprzednich stron danego wątku.
Bardziej w temacie wątku jeśli musisz teraz kupić, w podobnych cenach polecałbym Lokum Vista, Nowa Siewna, Osiedle Wozniców, ew promocyjne mieszkania z Lokum Salsa (ale uważam, że układy są mega słabe lub slabe), warto też przyjrzeć się Przestrzeniom Banacha, ale tam chyba drożej (ceny totalnie za wysokie jak na to miejsce, ale wiele ludzi tyle zapłaciło... osiedle ładne, duże, ale architektonicznie jak dla mnie cudo).
Jeśli nie masz nic przeciwko rynkowi wtórnemu, za te 8.5 plus 1tys za wykończenie, czyli powiedzmy 10k za metr po negocjacji coś dość fajnego powinno udać sie tez znaleźć w tym metrażu, niestety często miejsce parkingowe 50tys, ale myślę ze tez do negocjacji jakiejś. Jednocześnie tu też bym sugerował zaczekać przynajmniej do jesieni, 4 fala koronki i oczekiwane spowolnienie sprzedaży związane z Nowym Wałem powinno odbić się na cenach do tego czasu, być może minimalnie, ale gdy już to się stanie oferta na wtórnym zacznie rosnąć.
Bardziej w temacie wątku jeśli musisz teraz kupić, w podobnych cenach polecałbym Lokum Vista, Nowa Siewna, Osiedle Wozniców, ew promocyjne mieszkania z Lokum Salsa (ale uważam, że układy są mega słabe lub slabe), warto też przyjrzeć się Przestrzeniom Banacha, ale tam chyba drożej (ceny totalnie za wysokie jak na to miejsce, ale wiele ludzi tyle zapłaciło... osiedle ładne, duże, ale architektonicznie jak dla mnie cudo).
Jeśli nie masz nic przeciwko rynkowi wtórnemu, za te 8.5 plus 1tys za wykończenie, czyli powiedzmy 10k za metr po negocjacji coś dość fajnego powinno udać sie tez znaleźć w tym metrażu, niestety często miejsce parkingowe 50tys, ale myślę ze tez do negocjacji jakiejś. Jednocześnie tu też bym sugerował zaczekać przynajmniej do jesieni, 4 fala koronki i oczekiwane spowolnienie sprzedaży związane z Nowym Wałem powinno odbić się na cenach do tego czasu, być może minimalnie, ale gdy już to się stanie oferta na wtórnym zacznie rosnąć.
agby pisze: Ale nie pomyślałam o Bienczyckiej - dziękuje, akurat tramwaje w tamtej okolicy jakoś sobie radzą.
Do Mistrzejowic kiedyś wreszcie pewnie zrobią tą linię tramwajową przez Dobrego Pasterza, więc dojazd tramwajem do miasta powinien się jednak znacznie skrócić. Ja wiem, że to jeszcze lata, ale wreszcie będzie. Inna sprawa, że w tej okolicy ma też gdzieś być przystanek kolejowy. Pewnie Pendolino z Warszawy nie będzie się tam zatrzymywało, ale to może być kiedyś alternatywa dla autobusów i tramwajów.
Mateuszkrk93 pisze:Nie chce ci robić burdla w wątku, ale uważaj na naganiaczy tutejszych. Są różne grupki, które z wielu grup multikont polecają różne inwestycje, i przekonują, że ceny będą zawsze rosły, odrzucając wszelkie argumenty, widać że zazwyczaj sami tam nie kupili bo nie odnoszą się nigdy do minusów danej inwestycji,zmieniają wątek szybko przesuwając post w otchłań poprzednich stron danego wątku.
Dzięki wielkie za rady! Nie, właściwie nie muszę teraz kupić ale jest ta kwestia o której wspomniałam wcześniej - wszyscy dookoła mówią ze taniej nie będzie, ceny będą szybowały a inflacja zjada oszczędności. Ale jestem bardzo otwarta na dodatkowe sugestie i rady, dlatego tez jestem na tym forum.
Martwi mnie po prostu fakt, ze jeszcze chwila i klitka na Złocieniu będzie wychodzic 10k za metr i 40k miejsce parkingowe, co ma miejsce na takim Borku i moim zdaniem jest to już lekka paranoja...
Przecież to nie temat o tym, kiedy kupić mieszkanie, ale o tym gdzie kupić mieszkanie do 60 m2 w Krakowie.
Jeżeli zależy Ci na cenie, to zawsze jeszcze są Kliny, ostatnio łaskawiej widziane oraz Złocień, gdzie pewnie ten tramwaj kiedyś podciągną.
Jeżeli zależy Ci na cenie, to zawsze jeszcze są Kliny, ostatnio łaskawiej widziane oraz Złocień, gdzie pewnie ten tramwaj kiedyś podciągną.
Master pisze:Przecież to nie temat o tym, kiedy kupić mieszkanie, ale o tym gdzie kupić mieszkanie do 60 m2 w Krakowie.
Ale jeżeli ktoś ma sugestie kiedy kupić mieszkanie to tez chętnie dowiem się czegoś od mądrzejszych ode mnie osób które siedzą w temacie mieszkań dłużej niż ja, także chill

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”