Mieszkanie 4 pokojowe dla rodziny w Krakowie z dobrą komunikacją

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
Hextor

Mieszkanie 4 pokojowe dla rodziny w Krakowie z dobrą komunikacją

Postautor: Hextor » 18 cze 2021, 19:19

Witam na forum.

Szukam mieszkania dla rodziny z dziećmi, główne cechy na które zwracam uwagę:
- 4 pokoje
- około 80-90 m2
- dobra komunikacja, najlepiej tramwaj w pobliżu
- winda, komórka lokatorska, parking podziemny
- park, miejsca do spacerów w niewielkiej odległości
- blisko szkoła podstawowa
- najlepiej ogródek, ale może być też duży balkon/taras
- południowa strona Krakowa, nie daleko od centrum: np. Łagiewniki przed torami kolejowymi, Dębniki, Kapelanka itp. (Zabłocie nie na moją kieszeń ;) )
- najlepiej duże ogrodzone osiedle wybudowane przez jednego developera
- podstawowe usługi w odległości, krótkiego spaceru
- dwie łazienki, albo łazienka i wc, sypialnie co najmniej 10 m2

Inwestycje, które mi się podobały ale nie ma już w nich wolnych mieszkań: Wielicka Garden, Bagry Park, Lokum Salsa, Fi.
Co polecacie? Czytałem że Lokum Salsa ma mieć 3 etap, w 2 były fajne mieszkania 4 pokojowe za 899k, ale ostatnie niestety znikło w grudniu.
Czytałem też, że Instal ma budować też duże osiedle koło Bagrów, ale trochę sie boję zapachów...

Jakieś inne propozycje?

Oleg_

Re: Mieszkanie 4 pokojowe dla rodziny w Krakowie z dobrą komunikacją

Postautor: Oleg_ » 18 cze 2021, 20:28

otodom.pl/pl/oferta/dom-w-zabudowie-szeregowej-bardzo-dobry-standard-ID4c0PC.html

asander

Re: Mieszkanie 4 pokojowe dla rodziny w Krakowie z dobrą komunikacją

Postautor: asander » 19 cze 2021, 8:40

Jeżeli bierzesz pod uwagę również duży blok i okolicę Piasków to wlasnemiejsce.com ma jeszcze takie mieszkania na 9 i 10 piętrze, szkoła w okolicy, Park Drwinka i Słonej Wody, południe Krakowa, do tramwaju ok 7 minut, oddanie Trasy Łagiewnickiej połączy tą cz. miasta z Zakopianką i Ruczajem, łazienka + wc, balkon, miejsce na platformie, ostatnie wolne komórki lokatorskie, pewnie jeszcze przystępna cena, więc pewne Twoje kryteria są spełnione, nie wiem czy wszystkie, no cóż, ideał to nie jest, w okolicy gęsta zabudowa i problem z parkingiem dla gości, ale szukanie dziś idealnego mieszkania to jak szukanie św. grala. Podsyłam do rozważenia.

https://wlasnemiejsce.com/pl/page/mieszkania

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”