Przyszli mieszkańcy osiedla Prądnik Nowy w Krakowie

Zapraszam mieszkańców inwestycji Prądnik Nowy od CP RE do zakładania tematów dotyczących ich osiedla. Miejsca parkingowe, problemy osiedla, nowe etapy inwestycji, wspólnota mieszkaniowa itp.
mmm

Re: Przyszli mieszkańcy osiedla Prądnik Nowy w Krakowie

Postautor: mmm » 02 mar 2016, 21:21

didiona pisze:Witam Mieszkancow!
Tak, my próbowalismy negocjowac, ale niestety nie udalo sie zejsc z ceny ze wzgledu na duze zainteresowanie. To bylo jeszcze przed nowym rokiem i zapowiadano nam, ze od nowego roku cena mial wzrosnac i tak tez sie podobno stalo.

Ceny poszły znacząco(wg. mnie) w górę po nowym roku.

Miki79

Postautor: Miki79 » 02 mar 2016, 22:22

Witam wszystkich przyszłych mieszkańców. Sławek, klatka C. W moim przypadku jeszcze przez umową ale już wszystko umówione.
Co do zmiany cen to mam jeszcze po starej, ale z tego co widzę ceny od Nowego Roku wzrosły może z 2% maksimum. W weekend podejdę jak będzie pogoda to dorzucę jakieś fotki. Z mojej obecnej lokalizacji widzę budowę z około 1,2km to od dobrego tygodnia widać jakby strop nad ostatnim piętrem był już.

neo

Postautor: neo » 02 mar 2016, 23:54

Haha, @Miki79, czyli masz podgląd na żywo tego, co dzieje się na placu budowy osiedla Prądnik Nowy i jakie postępy robi tam deweloper CP RE :D To wrzucaj zdjęcia w temacie o tym, jak idzie budowa naszego osiedla, ja ostatnio sporo roboty mam i nie mogę wybrać się w okolicę... :( I gratuję załapania się jeszcze na starą cenę :!:

mmm

Postautor: mmm » 03 mar 2016, 11:46

Miki79 pisze:Witam wszystkich przyszłych mieszkańców. Sławek, klatka C. W moim przypadku jeszcze przez umową ale już wszystko umówione.
Co do zmiany cen to mam jeszcze po starej, ale z tego co widzę ceny od Nowego Roku wzrosły może z 2% maksimum. W weekend podejdę jak będzie pogoda to dorzucę jakieś fotki. Z mojej obecnej lokalizacji widzę budowę z około 1,2km to od dobrego tygodnia widać jakby strop nad ostatnim piętrem był już.

Może to 2%, ale mnie to trochę zaskoczyło, bo mieszkana parterowe są teraz w cenach tych z 4 i 5 piętra. Mieszkanie 42m kosztowało na 4-5 piętrze ok 230 000 teraz ok 250 000(za metr większe) to wg. mnie dość duża różnica. Mieszkania na parterze teraz są w cenie tych z wyższych pięter.

bartusstw

Postautor: bartusstw » 01 maja 2016, 21:39

I my witamy przyszłych sąsiadów - Bartek i Gosia - klatka B. Mam pytanie do Was - Pani u developera mówiła, że przede wszystkim kupują młodzi i dla siebie, a nie pod wynajem ? A jak to jest w rzeczywistości ? Chociaż pewnie ludzie kupujący pod wynajem nie interesują się tego typu forami - do zobaczenia ;-)

MarianŁącz

Postautor: MarianŁącz » 01 maja 2016, 22:07

U notariusza po mnie w kolejce w tej samej sprawie było małżeństwo po 70-tce :) Pani nie ma co do końca słuchać, mi już naopowiadała że następny budynek będzie 35m przed oknem, nawet sprawdzała dla pewności w papierach, a ma być 20m, choć to można było samemu w sumie na oko zobaczyć nawet na wizualizacjach :)

Mieszkańców na forum przybędzie jakby się pojawiły kłopoty, opóźnienia i problemy z odbiorami, wtedy każdy wygoogluje tą stronę, jak jedno forum innej inwestycji przeczytałem (ponad 100 stron pełnych wkurw*enia i lamentu) to zasnąć pół nocy nie mogłem :lol:

Anka321

Postautor: Anka321 » 02 lip 2016, 18:14

Cześć wszystkim!
Ja też będę miała okazję zamieszkać na Prądniku Nowym - klatka A, 2 piętro :)
Pozdrawiam,
Ania

Wróć do „Prądnik Nowy Kraków - forum mieszkańców osiedla”