Budowa I etapu inwestycji Prądnik Nowy w Krakowie

Zapraszam mieszkańców inwestycji Prądnik Nowy od CP RE do zakładania tematów dotyczących ich osiedla. Miejsca parkingowe, problemy osiedla, nowe etapy inwestycji, wspólnota mieszkaniowa itp.
pawel

Re: Budowa I etapu inwestycji Prądnik Nowy w Krakowie

Postautor: pawel » 12 mar 2016, 11:13

Osiedle chyba nie będzie zamknięte bo cała działka ma służebność względem jednej czy dwóch sąsiednich więc raczej nie możemy się całkowicie odgrodzić.
Problem to raczej nie będzie bo na sąsiednich działkach ma się też co nieco nowego wybudować (z tego co pamiętam jakiś hotel i biurowiec) więc okolica będzie ciekawsza niż obecnie.

Też jestem ciekawe tej części wspólnej na dachu, mam tylko nadzieję, że "wynajmująca mieszkania młodzież" nie będzie robić tam bydła.

A fotki to z upatrzonych miejscówek, ciekawiej to będzie wyglądało jak budynek wykończą z zewnątrz. Drona niestety nie mam, wtedy można by się pokusić o zdjęcia z lotu ptaka ;)

Miki79

Postautor: Miki79 » 20 mar 2016, 12:05

Wrzucam fotki z wczorajszego spaceru, wiele się nie zmieniło, ale dach w całości położony.Panowie budowlańcy mają całą wiosnę, lato i jesień na zrobienie dobrej roboty ;)

Obrazek

Obrazek

dimon

Postautor: dimon » 21 mar 2016, 1:05

Dzięki @Miki79, super zobaczyć takie foty :!: Wygląda na to, że blok już stoi i prezentuje się to naprawdę nieźle - oczywiście jak na stan, w którym się znajduje. Ale teraz to już pójdzie na pewno: okna, elewacja i ani się obejrzymy, a będzie się czekało na telefon z informacją o terminach odbiorów mieszkań :)

pawel

Postautor: pawel » 03 kwie 2016, 22:31

Widać że na dachu już co nieco powstało pod kątem tarasów - wydaje mi się że z boków tych konstrukcji będzie się wchodziło na dach.
Zaczyna się też praca ze stolarką okienną.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miki79

Postautor: Miki79 » 03 kwie 2016, 23:21

Wielkie dzięki za fotki, cieszą oko :) Ja te konstrukcje na dachu widzę spod swojej obecnej miejscówki, zacząłem się zastanawiać czy to aby nie szczyt szybu windy będzie (coś podobnego miałem na wieżowcu), ale biorąc pod uwagę liczbę (dwa, a klatki są trzy) to po prostu wyjście na dach dostępne dla klatek A i C. Oby fachowcy się spisali, zaczęły się ciepłe miesiące, nic tylko pracować :D

Hiroshima

Postautor: Hiroshima » 14 kwie 2016, 9:45

Widziałem rano z daleka że już zdemontowali dźwigi i zakryta jest przynajmniej jedna strona, więc chyba okna ekspresowo wstawiono i biorą się za elewację :)

pawel

Postautor: pawel » 14 kwie 2016, 10:16

Okien jeszcze raczej nie ma, ale jadą już z ociepleniem klatki C.

mmm

Postautor: mmm » 14 kwie 2016, 10:53

pawel pisze:Okien jeszcze raczej nie ma, ale jadą już z ociepleniem klatki C.

Czy myślicie że jest szansa że mieszkania będą do odbioru wczesniej niż w grudniu?

Hiroshima

Postautor: Hiroshima » 14 kwie 2016, 13:36

Można jedynie wróżyć z fusów, oby choć grudzień był, na koniec czasami są niezłe jaja przy inwestycjach :) Póki co chyba wszystko idzie zgodnie z planem.

dimon

Postautor: dimon » 14 kwie 2016, 16:30

Ja bym się jednak nie nastawiał na to, że odbiory ruszą wcześniej, niż jest zapisane w umowach deweloperskich, co najwyżej moje opinie są takie, że jest szansa na kilka tygodni wcześniej, ale to głównie po to, żeby dotrzymać zapisanych w papierach terminów. Po zakończeniu budowy muszą jeszcze odbyć się wszystkie odbiory techniczne, odbiory dokonywane przez straże, urzędy dozory technicznego itp., a to swoje też trwa :( Dodatkowo deweloper CP RE pewnie będzie chciał jeszcze wszystko wygładzić, zrobić jakieś wewnętrzne odbiory, poprawki porobić itp. zanim zacznie oddawać klientom te nowe mieszkania w Krakowie. Choć oczywiście trzymam kciuki za to, żeby dało się to wszystko zrobić wcześniej.

Chyba na forum Srebrnych Orłów było o tym, że deweloper Acatom pozwolił przyszłym mieszkańcom wchodzić do mieszkań już wcześniej, czyli mogli je obejrzeć dokładnie, a nawet coś tam w nich zacząć robić. Ale i tak z oficjalnymi sprawami wszyscy musieli zaczekać na załatwienie wszystkich formalności, albo jeszcze czekają :)

Wróć do „Prądnik Nowy Kraków - forum mieszkańców osiedla”