planuję zakup w drugim budynku. mam kilka pytań:
co jest bardziej uciążliwe - kolej czy nisko przelatujące samoloty?
czy ponownie wybralibyścię tą lokalizację?
nawet wtedy gdy zostanie wkrótce uruchomiona SKA (Szybka Kolej Aglomeracyjna) - znacznie większy ruch + kolej osobowa
Czy linia kolejowa obok osiedla Prądnik Nowy będzie uciążliwa
Re: Czy linia kolejowa obok osiedla Prądnik Nowy będzie uciążliwa
Zdecydowanie pociągi, maszynisci lubią świrować i wyć np o 3-4 w nocy, przy otwartym oknie pobudka gwarantowana. A kolej osobowa to póki co chyba jest w odległych planach, część szybkiej kolei ma być w 2020 ale akurat odcinek białoprądnicki później, na razie nie ma projektu ani pieniędzy.
-
ja osobiście samolotów już nie słyszę, pociągów w nocy też nie - chyba, że jest awaria rogatki i maszyniście ostrzegają nas przed ich obecnością - ale swoją drogą myślałem, że jak już się wybudują kolejne bloki oraz sąsiednie osiedle może by pomyśleć o ekranach wygłuszających ?
podsumowując - ja bym kupił drugi raz, do pociągów zdążyłem się przyzwyczaić
podsumowując - ja bym kupił drugi raz, do pociągów zdążyłem się przyzwyczaić
Ja również zdecydowałabym się drugi raz. Przy zamkniętych oknach nie przeszkadzają ani samoloty ani pociągi. Przy otwartym do samolotów sie już przyzwyczailam, a pociągi o ile nie trąbią o 4 w nocy jak dzisiaj to też nie są uciążliwe 

-
Hej,
Zastanawiam sie nad zakupem mieszkania wlasnie w tej inwestycji. Wyczytalem ze sa jakies plany zwiekszenia natezenja ruchow pociagow. Czy ktos ma jakies info dot. tych towarowych? One generuja najwiecej halasu. Ktos wie czy ich ilosc przejazdow na tej linii ma jakos drastycznie wzrosnac? Z tego co sie orientowalem i wyczytalem w tym watku na ten moment nie ma ich za wiele.
Pozdrawiam
Zastanawiam sie nad zakupem mieszkania wlasnie w tej inwestycji. Wyczytalem ze sa jakies plany zwiekszenia natezenja ruchow pociagow. Czy ktos ma jakies info dot. tych towarowych? One generuja najwiecej halasu. Ktos wie czy ich ilosc przejazdow na tej linii ma jakos drastycznie wzrosnac? Z tego co sie orientowalem i wyczytalem w tym watku na ten moment nie ma ich za wiele.
Pozdrawiam
Wróć do „Prądnik Nowy Kraków - forum mieszkańców osiedla”