Witam
podpinam sie pod pytanie o odbiór przez komisje - czy już coś wiadomo kiedy będzie pozwolenie na zamieszkanie ? Posiadacie jakieś aktualne informacje na ten temat ? trzeba pospieszyć developera bo cięgle jakieś opóźnienia wyskakują ..
Ps , pytanie z innej beczki jakimi farbami macie zamiar malować w mieszkaniach coś polecacie? becers, decoral, magnat ? nawiasem mówiąc podczas odbioru mieszkania powiedziano mi żeby nie malować farbami lateksowymi ścian bo mogą plamy wyskakiwać wodne hehe ciekawe przez jaki czas nie można malować ! pół roku śmieszne !
Odbiory nowych mieszkań od deweloperwa w inwestycji Reduta Dom-Bud
Re: Odbiory nowych mieszkań od deweloperwa w inwestycji Reduta Dom-Bud
pytanko do sasiadow,jak tam po odbiorach ogolnie,duzo bylo powaznych usterek na mieszkaniach? 

Do bedek 089 od dekorala polecam Beckersa,co do magnata nie bede sie wypowiadal bo nie znam tej firmy
Moze tynki nie sa wyschniete,i wtedy moga plamy wyskakiwac
Moze tynki nie sa wyschniete,i wtedy moga plamy wyskakiwac
czyli to samo polecasz czym jestem zainteresowany. tynki powinny być wyschniete , nie wiem jak wyglda skala wysychalności tynków ale podczas pomiaru wilgotnosciomierzem tynki miały 22 jednostki a wylewki wiecej nie pamietam dokładnie ile w kazdym badz razie parkieciarz powiedział ze bez wachania połozy na wylewkach parkiet i da gwarancje na wykonanie
Na Salwatorskiej powiedzieli mi, że pozwolenie na użytkowanie będą mieli najwcześniej w połowie grudnia (jeśli każda kontrola przejdzie bez problemu).
do bedek 089
weź pod uwagę, że teraz jeszcze będziesz miał ekipę w mieszkaniu i będą to prace mokre - płytki, gładzie itp.... w tym wypadku podnosi Ci się wilgotność i jeszcze raz będą ściany dosychać - wylewka też. U mnie pan od parkietów potwierdził, że on i tak będzie badać wilgoć w wylewce przed położeniem, ale nie ma się co spodziewać cudów i dosuszanie może być potrzebne. Rzeczywistość.
mam nadzieję, że obędzie się bez większych problemów
weź pod uwagę, że teraz jeszcze będziesz miał ekipę w mieszkaniu i będą to prace mokre - płytki, gładzie itp.... w tym wypadku podnosi Ci się wilgotność i jeszcze raz będą ściany dosychać - wylewka też. U mnie pan od parkietów potwierdził, że on i tak będzie badać wilgoć w wylewce przed położeniem, ale nie ma się co spodziewać cudów i dosuszanie może być potrzebne. Rzeczywistość.
mam nadzieję, że obędzie się bez większych problemów
Witam
Tak zgadzam się ze wilgotność na pewno lekko się zwiększy ale nieznacznie ! Będę zamawiał niezależny pomiar wilgotności wylewek metoda CM ktoś chętny ok 35 zł od punktu (2-3 punkty w mieszkaniu zazwyczaj ) co do osuszania to zmniejszenie wilgotnosci wylewki o 1 procent to czas około 1 miesiaca - normalnymi metodami kaloryfery i wiatraki a każdemu się spieszy wiadomo zreszta co innego polozenie paneli a co innego desek lub parkietu
Tak zgadzam się ze wilgotność na pewno lekko się zwiększy ale nieznacznie ! Będę zamawiał niezależny pomiar wilgotności wylewek metoda CM ktoś chętny ok 35 zł od punktu (2-3 punkty w mieszkaniu zazwyczaj ) co do osuszania to zmniejszenie wilgotnosci wylewki o 1 procent to czas około 1 miesiaca - normalnymi metodami kaloryfery i wiatraki a każdemu się spieszy wiadomo zreszta co innego polozenie paneli a co innego desek lub parkietu
a co do salwatorskiej i informacji od nich to powiem jedno terminy to maja tam chore trzeba ich naciskać i tyle w temacie bo to za dłogo trwa wszystko i na dodatek miesięczne opóźnienie prac !!!! i zero przeprosin lub wyjaśnień !!!
a co do pozwolenia na zamieszkanie to jeśli złożyli papiery przed 1listopada to komisja ma 21 dni na rozpatrzenie i kontrole na budowie to samo inne komisje ( na przykład sanepid to w ogóle się nie pojawia na budowie ) ( najważniejszy jest strażak i nadzór z miasta ) wszystko zależy od terminu złożenia tych nieszczęsnych dokumentów a z tym są opieszali na salwatorskiej, po rozmowach z nimi mam wrażenie ze robią łaskę w ogóle udzielając informacji co i kiedy będzie dograne ,
a co do pozwolenia na zamieszkanie to jeśli złożyli papiery przed 1listopada to komisja ma 21 dni na rozpatrzenie i kontrole na budowie to samo inne komisje ( na przykład sanepid to w ogóle się nie pojawia na budowie ) ( najważniejszy jest strażak i nadzór z miasta ) wszystko zależy od terminu złożenia tych nieszczęsnych dokumentów a z tym są opieszali na salwatorskiej, po rozmowach z nimi mam wrażenie ze robią łaskę w ogóle udzielając informacji co i kiedy będzie dograne ,
Czy ktoś z sąsiadów ma jakieś nowe wieści odnoście terminu uzyskania pozwolenia na użytkowanie? Mi niestety nie udało się uzyskać żadnych konkretnych informacji:/
Witam
Nie prawomocne pozwolenie prawdopodobnie do końca listopada a prawomocne połowa grudnia , bardzie konkretnych informacji nie da się uzyskać bo Salwatorska nabiera wody w usta i zasłania się terminem 28.02.2017 zawartym w naszych umowach wiec kicha :/
Nie prawomocne pozwolenie prawdopodobnie do końca listopada a prawomocne połowa grudnia , bardzie konkretnych informacji nie da się uzyskać bo Salwatorska nabiera wody w usta i zasłania się terminem 28.02.2017 zawartym w naszych umowach wiec kicha :/
Wróć do „Inwestycja Reduta Kraków od Dom-Bud - forum mieszkańców osiedla”