Przyszli mieszkańcy Osiedla Piasta Park Kraków - poznajmy się

Forum przeznaczone dla przyszłych mieszkańców inwestycji Osiedle Piasta Park w Krakowie, którego budowniczym jest deweloper Wawel Service. Wybór mieszkania, ceny, budowa bloku i sprawy mieszkańców.
rosek

Re: Przyszli mieszkańcy Osiedla Piasta Park Kraków - poznajmy się

Postautor: rosek » 25 wrz 2017, 21:27

Bardzo dobry pomysł. Myślę, że na grilla w okolicy, jest już trochę za zimno, ale jakieś spotkanie przy piwie w niesprzedanym lokalu użytkowym byłoby fajne ;).

Jakieś stoły i krzesła i już się można poznać :)

joanna.te 1988

Postautor: joanna.te 1988 » 26 wrz 2017, 11:04

Dzień dobry wszystkim!
Jestem zainteresowana kupnem miejsca parkingowego naziemnego lub podziemnego przy naszym bloku :) Proszę o kontakt.
Joanna

roza

Postautor: roza » 26 wrz 2017, 16:13

Witam, ja będę miał miejsce parkingowe zewnętrzne.
Nie wiem jak to prawnie wygląda z ewentualną sprzedażą (czy mozna sprzedać mając równocześnie mieszkanie, w którym będę mieszkał ).
Spotkałem się kiedyś z przypadkiem, że sprzedając mieszkanie gość miał od razu przypisane m.postojowe więc musiał sprzedać całość. Może ktoś lepiej się orientuje w temacie...
Na pewno będę mógł wynająć.

joanna.te 1988

Postautor: joanna.te 1988 » 26 wrz 2017, 17:32

roza pisze:Witam, ja będę miał miejsce parkingowe zewnętrzne.
Nie wiem jak to prawnie wygląda z ewentualną sprzedażą (czy mozna sprzedać mając równocześnie mieszkanie, w którym będę mieszkał ).
Spotkałem się kiedyś z przypadkiem, że sprzedając mieszkanie gość miał od razu przypisane m.postojowe więc musiał sprzedać całość. Może ktoś lepiej się orientuje w temacie...
Na pewno będę mógł wynająć.

Nie mam wglądu do umowy, jednak podejrzewam iż zostało Pani/u sprzedane miejsce parkingowe jako odrębna własność lokalu wynikającego z udziału
1/150 części w prawie własności umożliwiające do wyłącznego korzystania z miejsca parkingowego. Proszę o kontakt pod nr 695-785-141

RREvoque

Postautor: RREvoque » 26 wrz 2017, 23:12

Fajny pomysł z parapetówką :) moze jeden z lokali użytkowych jesli będzie wolny, albo garaż, tak żeby łatwiej bylo wnieść taborety :)))

rosek

Postautor: rosek » 27 wrz 2017, 11:16

Z tego co pamiętam jak się brało MDM to właśnie nie można sprzedać osobno miejsca postojowego (już nie pamiętam z czego to wynika bo chyba miejsca nie można doliczyć do dofinansowania)

Qubus

Postautor: Qubus » 27 wrz 2017, 11:28

rosek pisze:Z tego co pamiętam jak się brało MDM to właśnie nie można sprzedać osobno miejsca postojowego (już nie pamiętam z czego to wynika bo chyba miejsca nie można doliczyć do dofinansowania)

Tak. MDM nie kwalifikowalo miejsca postojowego. Zresztą jak ja kupowalem mieszkanie, to juz dawno nie bylo miejsc parkingowych naziemnych czy podziemnych. Mam nadzieję, że będzie w pobliżu jakiś ogólny parking.

joanna.te 1988

Postautor: joanna.te 1988 » 27 wrz 2017, 12:37

Dofinansowanie z programu MDM obejmuje tylko mieszkania. Z tej przydzielonej kwoty nie można zakupić miejsca parkingowego a więc sprzedać go można nie tracąc dofinansowania MDM. Kupuje się osobno wydzielony grunt pod miejsce parkingowe i zapewne ma przypisaną inną księgę wieczystą niż mieszkanie i grunt należący do tego mieszkania.

Jeśli jest ktoś zainteresowany odsprzedażą miejsca parkingowego proszę o kontakt ( nr tel podany w poprzedniej wiadomości).

RREvoque

Postautor: RREvoque » 28 wrz 2017, 19:00

Z tego co wiem to nie ma w bloku komórek lokatorskich i nie były proponowane. Są tylko miejsca postojowe.
Temat miejsc postojowych jest w osobnym forum:

Miejsca postojowe / garażowe - Piasta Park

Piszmy w temacie poznania się i parapetówki:)

Nowy lokator Piasta

Postautor: Nowy lokator Piasta » 28 wrz 2017, 22:01

Spotkanie jak najbardziej trzeba zrobić i mam nadzieję że to będzie już w październiku :?:
Dobrym miejscem będzie garaż, każdy się zmieści i nie będziemy deptać sobie po palcach przy muzyce :lol:

Kto ma dzieci też można zabrać niech się również poznają. Garaż daje dużo możliwości :D
Gdy na zew brzydka pogoda to dzieci mogą pograć w piłkę lub pojeździć na hulajnogach póki nie ma aut ;)

Krzesła nie problem bo każdy coś dla siebie może przynieść, musimy pomyśleć o jakimś stole :oops:

Wróć do „Piasta Park Kraków od Wawel Service - forum mieszkańców osiedla”