[Etap II] Odwlekania z umowa developerska / zmiana cen mieszkań - Piasta Park
Re: [Etap II] Odwlekania z umowa developerska / zmiana cen mieszkań - Piasta Park
My już zrezygnowaliśmy. Sprawa zamknięta. Zdecydowaliśmy się na mieszkanie Ogrody Lubocza. Może troszkę dalej ale jest ogród i większy spokój. Mieszkania 91 m2. Jak ktoś szuka to warto obadac. Pozdrawiam
Re: [Etap II] Odwlekania z umowa developerska / zmiana cen mieszkań - Piasta Park
Jamal 07 a jak z zaliczką zwrócili bez problrmu?
My też zrezygnowaliśmy. Oddali zaliczkę. Z tą firmą nie warto nawiązywać żadnej współpracy, dosyć że podnoszą ceny o tysiąc złotych na metrze, to jeszcze w ostatniej chwili wprowadzają do umowy deweloperskiej zapis o waloryzacji ceny oczywiście niekorzystny dla klienta.
Zaliczka na szczęście po kilku dniach została zwrócona.
Strasznie dziwna sprawa. Ja kupowałem w pierwszym etapie i nie było takich dziwnych akcji. Z tego co wiem inni mieszkańcy też nie mieli takich problemów.
Jakoś nie chce mi się wierzyć w te bajki z bankiem. Rozumiem jakby różnica była 200-300zł ale tysiąc? Z drugiej strony jakoś nie chce mi się wierzyć żeby to była sztuczka marketingowa bo takie coś chyba kiepsko zadziała bo ludzie się wycofają w większości.
Jakoś nie chce mi się wierzyć w te bajki z bankiem. Rozumiem jakby różnica była 200-300zł ale tysiąc? Z drugiej strony jakoś nie chce mi się wierzyć żeby to była sztuczka marketingowa bo takie coś chyba kiepsko zadziała bo ludzie się wycofają w większości.
Witam,
Ja byłem zainteresowany mieszkaniem w trzecim etapie i najpierw cena była 5200 na mojej rezerwacji a jak chciałem podpisywać umowę deweloperska to okazało się ze już nie ma tej ceny wcześniej tylko już jest 6050 zł za m2 i tez się wycofałem a teraz takie samo mieszkanie oferują w cenie 6300 za m2
Ja byłem zainteresowany mieszkaniem w trzecim etapie i najpierw cena była 5200 na mojej rezerwacji a jak chciałem podpisywać umowę deweloperska to okazało się ze już nie ma tej ceny wcześniej tylko już jest 6050 zł za m2 i tez się wycofałem a teraz takie samo mieszkanie oferują w cenie 6300 za m2
Ja również zrezygnowałem ostatecznie przekonał mnie do tego zapis o waloryzacji to że podnieśli cenę jeszcze może bym jakoś przełknął bo porównując ceny mieszkań w okolicy trudno znaleźć cos tańszego (miałem zarezerwowane mieszkanie 72m cena po podwyżce 390tys.) ale kolejnej podwyżki już nie będę ryzykowal. W dodatku nie wiadomo ile ta podwyżka mogła by wynosić pani w biurze policzyla mi że od mojego mieszkania jeśli już będą te podwyżki byłoby to minimalnie 12tys a może być wiecej. Jeśli ktoś jest zainteresowany mieszkaniem w tamtej okolicy polecam rzucić okiem na sąsiednie piasta towers
Witam prosze ludzi ktorzy zostali oszukani przez wawel serwis o kontak powerf2@interia.pl tel 512639193
Wawel serwis i jego próba oszustwa
O Wawel Service i jego Piasta Park coraz głośniej
Rzecznik Wawel Service nie odbiera telefonów. Firmy powiazane z deweloperem odcinają się od takich praktyk
Sprawą zainteresowały się media
krknews.pl/skandaliczne-praktyki-dewelopera-oto-jak-doi-swoich-klientow
Nawiązał kontakt prowadzący program Interwencja.
Rzecznik Wawel Service nie odbiera telefonów. Firmy powiazane z deweloperem odcinają się od takich praktyk
Sprawą zainteresowały się media
krknews.pl/skandaliczne-praktyki-dewelopera-oto-jak-doi-swoich-klientow
Nawiązał kontakt prowadzący program Interwencja.
-
Przesyłamy wyjaśnienie sprawy
- Załączniki
-
- oświadczenie2.jpg (99.04 KiB) Przejrzano 6661 razy
Wróć do „Piasta Park Kraków od Wawel Service - forum mieszkańców osiedla”