Budowa Piasta Park Kraków od Wawel Service - etap I (zdjęcia, opinie)

Forum przeznaczone dla przyszłych mieszkańców inwestycji Osiedle Piasta Park w Krakowie, którego budowniczym jest deweloper Wawel Service. Wybór mieszkania, ceny, budowa bloku i sprawy mieszkańców.
Michał

Re: Budowa Piasta Park Kraków od Wawel Service - etap I (zdjęcia, opinie)

Postautor: Michał » 30 maja 2017, 23:46

Kriso24 pisze:Ja ostatnio rozmawiałem z kobietą od kredytów i powiedziała żę około września budynek zacznie przechodzić odbiór który potrwa około 1,5 miesiąca więc klucze przełom pazdziernik listopad a jak bedzie to się okaże

Termin 1,5 miesiąca wynika z faktu, że po inspekcji PINB (nadzór budowlany) i pozytywnej opinii odnośnie odbioru budynku, zostaje wydana decyzja o pozwoleniu na użytkowanie (wg KPA decyzja jest wydawana w terminie do 30 dni), następnie decyzja ulega uprawomocnieniu w terminie 14 dni od dnia wydania decyzji.
Jeżeli decyzja stanie się prawomocna, to deweloper zacznie przekazywać lokale mieszkalne.

Zgłosić do odbioru można budynek dopiero w momencie dokonania wpisu w dzienniku budowy, że "Zakończono roboty budowlane

Pamiętajmy, że deweloperowi też zależy na czasie!

Jeżeli ktoś chce jeszcze skonsultować jakieś informacje to zapraszam - przeprowadzamy również odbiory mieszkań jako inspektor z ramienia Klienta, aby nie przeoczyć żadnej usterki :) (kontakt w linkach w moim podpisie)

grzegoor

Postautor: grzegoor » 31 maja 2017, 16:32

Michał pisze:Jeżeli ktoś chce jeszcze skonsultować jakieś informacje to zapraszam - przeprowadzamy również odbiory mieszkań jako inspektor z ramienia Klienta, aby nie przeoczyć żadnej usterki :) (kontakt w linkach w moim podpisie)

Szukałem firmy/kogoś do przeprowadzenia odbioru, więc chyba już znalazłem pierwszego oferenta. :)
Masz spore doświadczenie w tym co robisz? Mieszkanie w tej inwestycji to mój pierwszy zakup i w sumie czuje się nie do końca pewnie ze wszystkimi rzeczami, a zwłaszcza z odbiorem technicznym i liczę na pomoc kogoś doświadczonego. Mieszkanie to 36m^2. :D

RREvoque

Postautor: RREvoque » 01 cze 2017, 13:43

Ja tez mam odbiór w tym roku ale do końca września z przeniesieniem własności do końca pierwszego kwartału 2018. WS postawił już budynek (pomarańczowo grafitowy) biura sprzedaży dla calej inwestycji czyli kolejnych budynków. Budynek znajduje się miedzy placem Piast a lidlem przy ul. Piasta Kołodzieja jeszcze go wykańczają. Pewnie bedzie mozna wejsc na budowę i pomierzyc zeby zacząć kupować plytki :)
Zaczynają również prace pod kolejne budynki.

Obrazek

Obrazek

Nowy lokator Piasta

Postautor: Nowy lokator Piasta » 06 lip 2017, 22:30

Aktualnie ściana wschodnia skończona. Pozostaje północna za którą słabo się zabierają do pracy.

Biuro miejmy nadzieję że za niedługo otworzą i tym samym Nas wpuszczą na budowę :roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 07 lip 2017, 21:45 przez Nowy lokator Piasta, łącznie zmieniany 4 razy.

Simson

Postautor: Simson » 07 lip 2017, 11:31

Ściana wschodnia skończony a pozostaje północna. Biorę sprzedaży już stoi o jakiegoś czasu. Możliwe że za jakiś czas zostanie otwarte.

Nowy lokator Piasta

Postautor: Nowy lokator Piasta » 07 lip 2017, 20:42

Simson pisze:Ściana wschodnia skończony a pozostaje północna. Biorę sprzedaży już stoi o jakiegoś czasu. Możliwe że za jakiś czas zostanie otwarte.

Ha ha ha tak to jest jak po paru głębszych się pisze :lol: Poprawione :twisted:

Simson

Postautor: Simson » 07 lip 2017, 21:51

Nowy lokator Piasta pisze:
Simson pisze:Ściana wschodnia skończony a pozostaje północna. Biorę sprzedaży już stoi o jakiegoś czasu. Możliwe że za jakiś czas zostanie otwarte.

Ha ha ha tak to jest jak po paru głębszych się pisze :lol: Poprawione :twisted:

Po paru głębszych zawsze się dobrze pisze. Ważne że wiemy o co chodzi. Dziś ściąganie rusztowanie z ściany wschodniej. Także ściana północna pomału będzie wykańczana.

pawel121

Postautor: pawel121 » 23 lip 2017, 19:05

Kilka nowych zdjęć:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

bloodynosepicker

Postautor: bloodynosepicker » 24 lip 2017, 6:26

Myślicie, że jest szansa, że przemalują jeszcze ścianę zachodnią? Wygląda na to, że wszystkie pozostałe są/będą czarno-białe...

Wróć do „Piasta Park Kraków od Wawel Service - forum mieszkańców osiedla”