Nasłonecznienie mieszkań w inwestycji Wielicka Garden Kraków - deweloper Atal

Forum dla przyszłych mieszkańców inwestycji osiedla Wielicka Garden w Krakowie, które buduje deweloper Atal. Wybór mieszkania, ceny, opinie, budowa bloku i sprawy mieszkańców - zapraszamy do dyskusji.
stan

Nasłonecznienie mieszkań w inwestycji Wielicka Garden Kraków - deweloper Atal

Postautor: stan » 28 gru 2017, 11:12

Dzień dobry, chciałbym przywitać moich nowych sąsiadów i jednocześnie spytać was o kwestię nasłonecznienia mieszkań skoro budynki B2-4 oraz B2.1-3 będą takie same. Moje mieszkanie jest obecnie w trakcie budowy (budynek B2.1, z widokiem na B2.2, 1 piętro). Zastanawiam się czy mała odległość między budynkami oraz wystające i zabudowane balkony nie sprawiają, że w mieszkaniach jest dosyć ciemno? Nawet jeśli Wy mieszkacie na wyższym piętrze to może Wasi sąsiedzi coś narzekali?

Emka

Re: Nasłonecznienie mieszkań w inwestycji Wielicka Garden Kraków - deweloper Atal

Postautor: Emka » 29 gru 2017, 12:28

wydaje mi sie ze najgorzej maja partery ale od I pietra juz ok. te bloczki jednak nie wysokie a okna spore. jesli tylko nie masz mieszkania od wschodnio polnocnej strony to bedziesz miec jasno
Aczkolwiek ostatnie bloki w II etapie w zimie moga cierpiec z braku slonca - jak bylismy w poludnie kiedy slonce goruje - to niestety polowa bloku od strony kamieniolomu byla ciemna :(

jank

Re: Nasłonecznienie mieszkań w inwestycji Wielicka Garden Kraków - deweloper Atal

Postautor: jank » 30 gru 2017, 11:28

Na korzyść osiedla jest stary blok od którego popołudniami słońce fajne się odbija ;)

Polecam skorzystanie z appki na Androidzie Sun Locator gdzie można podglądnąć na żywo w 3d(używając kamery) jaki jest przebieg słońca po niebie przez cały dzień.

Jeśli chodzi o widok 2d to polecam stronę http://suncalc.net

kwk

Postautor: kwk » 06 lut 2018, 20:50

Czy ktoś może coś powiedzieć więcej odnośnie ilości światła w budynkach 2-3-4 na poziomie 1 piętra?
Dodatkowo czy te tarasy nie zabierają trochę światła?

Ania1987

Postautor: Ania1987 » 18 lut 2018, 12:55

Witam,

Podbijam temat: Czy pomimo zabudowanych loggii mieszkania nadal są jasne?

Pozdrawiam,
Anna

sadam

Postautor: sadam » 22 lut 2018, 13:38

Ania1987 pisze:Witam,

Podbijam temat: Czy pomimo zabudowanych loggii mieszkania nadal są jasne?

Pozdrawiam,
Anna

nie jest źle, też miałem takie obawy ale jest OK.
ja mam na 1 pietrze z zabudowana loggia i w salonie od poludniowo-zachodniej strony, gdzie powstaje 2 etap jest jasno. duze okna dają rade. 2 etap nie zaslania.
w sypialniach jest nieco gorzej, ale to sypialnie wiec jest OK ;)

Wróć do „Wielicka Garden Kraków od dewelopera Atal - forum mieszkańców osiedla”