Przyszli mieszkańcy inwestycji Wielicka Garden Kraków od Atal - poznajmy się!

Forum dla przyszłych mieszkańców inwestycji osiedla Wielicka Garden w Krakowie, które buduje deweloper Atal. Wybór mieszkania, ceny, opinie, budowa bloku i sprawy mieszkańców - zapraszamy do dyskusji.
dj1234

Przyszli mieszkańcy inwestycji Wielicka Garden Kraków od Atal - poznajmy się!

Postautor: dj1234 » 16 paź 2016, 22:49

Witam
Ja też tam kupiłem mieszkanie. Pozdrawiam

Hanna

Re: Przyszli mieszkańcy inwestycji Wielicka Garden Kraków od Atal - poznajmy się!

Postautor: Hanna » 20 paź 2016, 15:21

dj1234 pisze:Witam

- zapraszam do rozmowy na temat naszej inwestycjiiii
:)

aszka

Re: Przyszli mieszkańcy inwestycji Wielicka Garden Kraków od Atal - poznajmy się!

Postautor: aszka » 30 sty 2017, 23:00

Witajcie,
czy moglibyście odpowiedzieć na moje wciąż niegasnące wątpliwości co do opłat za uzytkowanie wieczyste gruntu? Czy deweloper wskazywał Wam konkretne kwoty? Orientowaliście ię w temacie?

Hanna

Postautor: Hanna » 31 sty 2017, 14:51

dj1234 pisze:Witam

to jesteśmy sąsiadami ;-)
:)

Eve

Postautor: Eve » 13 lut 2017, 8:22

Alicja pisze:Czy możecie powiedzieć, który wariant wykończenia i dlaczego wybrałyście? A może lepszy jest zakup bez wykończenia?
Proszę wpiszcie: wariant wykończenia + ewentualną kolekcję ATAL którą polecacie.

Wybieram się do biura sprzedaży w tym tygodniu i bo upatrzyłam sobie mieszkanie w II etapie i zachwycił mnie park dla mieszkańców.

Dziękuję za podzielenie się opinią.

Podpisaliśmy umowę rezerwacyjna z wykończeniem VIP. Przez weekend doszliśmy do wniosku, że rezygnujemy z wykończenia. Przez 2 lata zmieni nam się koncepcja mieszkania, będzie inna moda a przede wszystkim na spokojnie możemy przemysleć to co chcemy umieścic w mieszkaniu. Teraz będziemy mieć zaledwie3 tygodnie. Poza tym czytałam opinie o wykończeniu wnętrz przez Atala i niestety robią masówkę.

Najbardziej martwi mnie to, że na działce jest kredyt hipoteczny 24 miliony. Nie mam pojecia czy to bardzo źle czy tylko troche :)

Ania

Postautor: Ania » 26 lut 2017, 17:15

Zastanawiam się i to dosyć poważnie nad zakupem 2 pokojowego mieszkania w II etapie ,tylko nigdy nie kupowaliśmy mieszkania ,a tym bardziej ,którego w ogóle nie ma. Nie ma się czego bać ? Wiecie może kiedy zacznie się budowa II etapu? Myślicie ,że to będzie dobre miejsce do zamieszkania ? Serdecznie pozdrawiam :)

Eve

Postautor: Eve » 27 lut 2017, 11:03

Ania pisze:Zastanawiam się i to dosyć poważnie nad zakupem 2 pokojowego mieszkania w II etapie ,tylko nigdy nie kupowaliśmy mieszkania ,a tym bardziej ,którego w ogóle nie ma. Nie ma się czego bać ? Wiecie może kiedy zacznie się budowa II etapu? Myślicie ,że to będzie dobre miejsce do zamieszkania ? Serdecznie pozdrawiam :)

Ryzyko zawsze jest, ale myślę że nie ma się czego obawiać :) Budowa II etapu już się rozpoczęła. Polecam wejście na skały i obejrzenie budowy z gory.

seweryn

Postautor: seweryn » 27 lut 2017, 13:03

@Ania, niestety takie teraz czasy, że kupuje się mieszkania na etapie dziury w ziemi, także w Wielicka Garden, przy czym Atal, to wydaje się być dosyć pewny deweloper, który raczej realizuje to, na co umawia się z klientami. Oczywiście można próbować kupić gotowe mieszkanie w Krakowie, ale zazwyczaj, jeśli takie są dostępne, to zostają już tylko takie, które z różnych powodów nie zeszły wcześniej, więc to nie jest najlepsza sytuacja, jeśli chodzi o wielkość wyboru :)

Ania

Postautor: Ania » 27 lut 2017, 13:38

Dziękuje Wam za odpowiedź ,wybiorę sie w tym tygodniu na wycieczkę korzystając z pięknej pogody i pooglądam plac budowy. Ale myślę ,że zostaniemy sąsiadami. Chyba jedynym minusem jest działka na prawach wieczystych. A Wy podpisywaliście umowy ? Jest tam coś na co trzeba zwrócić uwagę ,oczywiście dokładnie przeczytam ,lecz może nanosiliście poprawki ? Jestem zielona w tych sprawach :D A nie ukrywam ,że lokalizacja i same plany inwestycji mi się podobają :) Pozdrawiam serdecznie ;)

Eve

Postautor: Eve » 27 lut 2017, 14:47

Ania pisze:Dziękuje Wam za odpowiedź ,wybiorę sie w tym tygodniu na wycieczkę korzystając z pięknej pogody i pooglądam plac budowy. Ale myślę ,że zostaniemy sąsiadami. Chyba jedynym minusem jest działka na prawach wieczystych. A Wy podpisywaliście umowy ? Jest tam coś na co trzeba zwrócić uwagę ,oczywiście dokładnie przeczytam ,lecz może nanosiliście poprawki ? Jestem zielona w tych sprawach :D A nie ukrywam ,że lokalizacja i same plany inwestycji mi się podobają :) Pozdrawiam serdecznie ;)

Umowa wydaje się być OK, mój prawnik sprawdzał :)
Niestety wieczysta dzierżawa jest dużym minusem, ale ja nie znalazłam lepszego miejsca w Krakowie więc raczej mieszkanie kupimy (póki co jest zarezerwowane). Aha, jeszcze jeden minus to niestety otoczenie skał, które przysłaniają słońce.

Wróć do „Wielicka Garden Kraków od dewelopera Atal - forum mieszkańców osiedla”