Kapiąca woda z dachu zamarzająca na chodnikach i brudząca elewację - Wielicka Garden

Forum dla przyszłych mieszkańców inwestycji osiedla Wielicka Garden w Krakowie, które buduje deweloper Atal. Wybór mieszkania, ceny, opinie, budowa bloku i sprawy mieszkańców - zapraszamy do dyskusji.
Max

Kapiąca woda z dachu zamarzająca na chodnikach i brudząca elewację - Wielicka Garden

Postautor: Max » 02 sty 2018, 10:28

Witam, co sądzicie o kapiącej wodzie z dachów? Byłem na budowie w ostatni weekend, w nocy był mróz a rano odwilż. Po chodnikach koło bloków nie dało się przejść ponieważ z dachów nad balkonami strasznie kapało, w powietrzu unosiła się mgiełka. Nie wspomnę już o ławeczce koło bloku nad którą jest umieszczony daszek do połowy, ten od śmietnika. W niektórych miejscach elewacja jest już brudna, podobnie jak i szyby balustrad od kapiącej wody, jakie macie spostrzeżenia i uwagi nt. temat?

seweryn

Re: Kapiąca woda z dachu zamarzająca na chodnikach i brudząca elewację - Wielicka Garden

Postautor: seweryn » 02 sty 2018, 22:48

To prawda, kapiąca z dachu woda brudząca elewację i powodująca oblodzenie chodników, to nie jest coś, co najlepiej wyszło deweloperowi :) jak myślicie, deweloper Atal jeszcze to jakoś poprawi, czy już nie ma na to szans i tak zostanie?

mmarek

Re: Kapiąca woda z dachu zamarzająca na chodnikach i brudząca elewację - Wielicka Garden

Postautor: mmarek » 03 sty 2018, 0:16

Sugeruję robić zdjęcia i zgłaszać do dewelopera. Widziałem lód, ewidentny bubel.

Wielicka Garden 57

Postautor: Wielicka Garden 57 » 05 sty 2018, 16:17

Witajcie,

problem jest poważny, za każdym razem kiedy będzie deszcz snieg a potem mróz będzie to samo, mało tego zauważyłem, że u mnie to nawet na balkon to kapanie odpryskuje. :!:

Wróć do „Wielicka Garden Kraków od dewelopera Atal - forum mieszkańców osiedla”