Tym razem my wykorzystaliśmy słoneczny, zimowy dzień i wybraliśmy na spacer w okolicę, w której jest budowane osiedle Bunscha Park w Krakowie, a poniżej zdjęcia z dzisiejszej wyprawy

Tu już prawie wszystko gotowe, nie wiem jak Wam, ale mi bardzo podoba się ta zaokrąglona część budynku. Fakt, że okrągła ściana jest mniej ustawna, ale na tej i tak znajdują się głównie okna do podłogi / drzwi balkonowe, więc dużo szaf się tam raczej nie postawi. Jak widać powyżej, na ostatnim piętrze, jest już nawet zamontowana szklana barierka.

Chyba wszędzie też na elewacji położono już drewnopodobne panele i całkiem dobrze to wygląda. Mam nadzieję, że będzie się to dobrze trzymało na elewacji i będzie . na pogodę. Plus jest taki, że chyba da się to bez większego problemu wyczyścić

Tu widok od strony ulicy Bunscha - nawet jakieś drzewo udało się tu zachować. Przyzwoicie się to prezentuje, ciekawi mnie, jaki będzie końcowy efekt, ale na to jeszcze trzeba będzie zaczekać. W tle widać żuraw wykorzystywany przy budowie kolejnego etapu.

Zdjęcie od strony ulicy Bunscha. Ciekawą rzecz zauważyłem, to chyba nie tylko złudzenie na zdjęciu, że okna na parterze są wyższe, niż na wyższych kondygnacjach. Na pewno dodatkowa szyba dołożona jest nad drzwiami balkonowymi na tym poziomie.

Tu wnętrze dziedzińca, jeszcze jakieś rusztowanie tam jest, więc pewnie coś dorabiają, tężnia nadal stoi tam, gdzie stała. A jeśli to kogoś interesuje, to udało mi się zrobić także zdjęcia tego, jak budowany jest
II etap osiedla Bunscha Park - tam praca wre, nawet w soboty