Oświetlenie na szynie / szynowe oświetlenie do mieszkania / system szynowy oświetlenia w mieszkaniu - opinie na forum

Forum o tym, jak wykończyć nowe mieszkanie, jakie sprzęty do niego kupić, jakie materiały wykończeniowe zastosować, gdzie znaleźć dobrą ekipę wykończeniową w Krakowie i Małopolsce.
MiG

Oświetlenie na szynie / szynowe oświetlenie do mieszkania / system szynowy oświetlenia w mieszkaniu - opinie na forum

Postautor: MiG » 10 sty 2025, 17:36

Ktoś może montował w mieszkaniu system oświetlenia szynowego i wypowie się jakie ma opinie na temat takiego rozwiązania? Jak dla mnie plusem, który mają lampy na szynie jest to, że pozwalają na dosyć precyzyjne doświetlenie pomieszczeń, często też kierunkowo operować światłem. Do tego możliwe są w miarę łatwe zmiany przez dołożenie punktów lub zmianę, przesunięcie lub zmianę kierunku świecenia. Ale może sobie to tylko idealizuję, jak myślicie?

Ktoś ma w mieszkaniu i może się powiedzieć coś więcej o tym, czy szynowy system oświetlenia montować w mieszkaniu?

MiG

Re: Oświetlenie na szynie / szynowe oświetlenie do mieszkania / system szynowy oświetlenia w mieszkaniu - opinie na foru

Postautor: MiG » 10 sty 2025, 17:37

No i jeszcze pytanie o to, jakie wady ma szynowy system lamp (lampy szynowe) w mieszkaniu. To co mi się nasuwa, to wygląda to trochę biurowo - przemysłowo. Zastanawiam się czy robi to jakiś efekt wow, taki jak ciekawa i dobrze dobrana lampa. Jak to widzicie?

Wróć do „Wykończenie i urządzenie mieszkania - forum i opinie o ekipach, materiałach i sprzęcie”