Ile kosztuje remont łazienki? Jaki jest koszt wykończenia łazienki w nowym mieszkaniu?
Ile kosztuje remont łazienki? Jaki jest koszt wykończenia łazienki w nowym mieszkaniu?
Podzieli się ktoś informacją, ile teraz trzeba zapłacić za remont łazienki w nowym mieszkaniu? Chodzi o pomieszczenie ok. 4,5 m2, w środku wanna. Bez jakichś większych przeróbek w środku, czyli podejścia porobione w miejscach, w których będzie wyposażenie. Chodzi o koszty z wyposażeniem (umywalka z szafką, wanna, baterie, toaleta podwieszana, itp. plus płytki, kleje itp.). Ile może kosztować wykończenie łazienki w nowym mieszkaniu? Chodzi o Kraków.
Re: Ile kosztuje remont łazienki? Jaki jest koszt wykończenia łazienki w nowym mieszkaniu?
Zależy oczywiście od standardów, w jakim wykonacie chcesz nowe łazienkę, ale jeśli chodzi o koszty to przygotuj się do wydatek kilkunastu do kilkudziesięciu tysięcy złotych. Dużo zależy oczywiście od tego, jakie płytki chcesz położyć na ścianach i na podłodze, jakie meble łazienkowe kupisz i jaką armaturę, bo to istoty składnik kosztów. No i jest jeszcze kwestia robocizny, a ta w ostatnich latach istotnie podrożała. Ale może ktoś wykańczał łazienkę w ostatnim czasie i powie, ile kosztuje remont łazienki w nowym mieszkaniu lub w używanym.
-
Re: Ile kosztuje remont łazienki? Jaki jest koszt wykończenia łazienki w nowym mieszkaniu?
Ile może właśnie kosztować robocizna +- położenia płytek full 5m2 łazienka, montaż WC, prysznica, umywalki?
A jak się rozliczać za wykończenie łazienki, każdy element liczycie osobno, czyli osobno moszt położenia płytek na ścianach za metr kwadratowy, koszt montażu toalety podwieszanej, koszt osadzenia wanny / prysznica, koszt przymocowania umywalki / szafki z umolywalką, koszt zamontowania baterii itp.? Czy rozliczacie się za całość prac przy wykończeniu łazienki jedną kwotą?
-
piro pisze:A jak się rozliczać za wykończenie łazienki, każdy element liczycie osobno, czyli osobno moszt położenia płytek na ścianach za metr kwadratowy, koszt montażu toalety podwieszanej, koszt osadzenia wanny / prysznica, koszt przymocowania umywalki / szafki z umolywalką, koszt zamontowania baterii itp.? Czy rozliczacie się za całość prac przy wykończeniu łazienki jedną kwotą?
Podbijam
boromir13579 pisze:Ile może właśnie kosztować robocizna +- położenia płytek full 5m2 łazienka, montaż WC, prysznica, umywalki?
I jak, udało się ustalić, ile może kosztować wykończenie łazienki / remont łazienki w nowym mieszkaniu?
-
piro pisze:boromir13579 pisze:Ile może właśnie kosztować robocizna +- położenia płytek full 5m2 łazienka, montaż WC, prysznica, umywalki?
I jak, udało się ustalić, ile może kosztować wykończenie łazienki / remont łazienki w nowym mieszkaniu?
Tak, remont za mną. Wyszło mnie jakieś 8-9k za robociznę i materiały. Do tego oczywiście doszło całe wyposażenie.
boromir13579 pisze:Tak, remont za mną. Wyszło mnie jakieś 8-9k za robociznę i materiały. Do tego oczywiście doszło całe wyposażenie.
Z ciekawości, łazienka z prysznicem czy z wanną, a może jedno i drugie?
A materiały do wykończenia łazienki, to też jakieś mocno absurdalne ceny mają, płytki sensowne w większym formacie trudno kupić taniej niż 120-150 zł/m2, a wszystkie umywalki, szafki, baterie umywalkowe, baterie wannowe i prysznicowe, odpływy i tak dalej, to kosztuje krocie. Jeszcze jeśli nie chce się brać czegoś, co zacznie cieknąc po roku ( o ile są teraz takie sprzęty w ogóle). Do tego jeszcze podwieszona toaleta, sam przycisk do niej potrafi kosztować kilka stówek. Generalnie, to nic taniego remont łazienki podobno.
-
Prysznic 120x80.
Generalnie wydaje mi się, że na komponentach nie oszczędzałem. Zobaczymy jak to będzie po jakimś czasie.
Płytki 120x60 udało mi się kupić w HOFF za jakieś 100zł. Były na promocji + połączyłem to akurat z promocją na wyposażenie łazienek.
Generalnie wydaje mi się, że na komponentach nie oszczędzałem. Zobaczymy jak to będzie po jakimś czasie.
Płytki 120x60 udało mi się kupić w HOFF za jakieś 100zł. Były na promocji + połączyłem to akurat z promocją na wyposażenie łazienek.
Wróć do „Wykończenie i urządzenie mieszkania - forum i opinie o ekipach, materiałach i sprzęcie”