Luksfery / pustaki szklane i ich wykorzystanie w budowie budynku i wykończenie wnętrza mieszkania
Luksfery / pustaki szklane i ich wykorzystanie w budowie budynku i wykończenie wnętrza mieszkania
Tak się zastanawiam nad wykorzystaniem luksferów czyli szklanych pustaków przy urządzaniu mieszkania. Niby to się kojarzy trochę z PRLem i latami niedługo po nim, ale mam wrażenie, że ten materiał budowlany wraca do łask.
Re: Luksfery / pustaki szklane i ich wykorzystanie w budowie budynku i wykończenie wnętrza mieszkania
Tu przykładowe szklane pustaki wykorzystane przy budowie bloku.

Nie wiem, ile światła przepuszczają i jak dobrze izolują termicznie, ale jednak jest ich tam całkiem sporo.

Nie wiem, ile światła przepuszczają i jak dobrze izolują termicznie, ale jednak jest ich tam całkiem sporo.
Re: Luksfery / pustaki szklane i ich wykorzystanie w budowie budynku i wykończenie wnętrza mieszkania
To tylko przykładowy blok, ale może znacie jakieś fajne realizacje z pustaków szklanych w architekturze Krakowa?

Chętnie też zobaczę, jak luksery można wykorzystać w aranżacji wnętrz, i to także tych prywatnych.

Chętnie też zobaczę, jak luksery można wykorzystać w aranżacji wnętrz, i to także tych prywatnych.
Wróć do „Wykończenie i urządzenie mieszkania - forum i opinie o ekipach, materiałach i sprzęcie”