Dzień dobry, mam pytanie dotyczące malowania.
Muszę pomalować pokój u klienta – sufit na biało, ściany na beżowo. Klient chce, żeby linia odcięcia była ok. 1-3 mm od sufitu. Do tej pory odcinałem kolor na szerokość taśmy malarskiej, ale najwęższą jaką znalazłem ma 9 mm.
Pokój jest na poddaszu, więc dodatkowo mam do zrobienia kilka skosów. Myślałem o wałku z prowadnicą, ale z tego co wiem nie daje on perfekcyjnie równej linii.
Czy macie sprawdzony sposób, jak uzyskać naprawdę równe i estetyczne odcięcie ok. 1-3 mm?
Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.
Jarosław
Jak zrobić równe odcięcie 3 mm przy suficie?
-
jaroslaw30
Re: Jak zrobić równe odcięcie 3 mm przy suficie?
jaroslaw30 pisze:Muszę pomalować pokój u klienta – sufit na biało, ściany na beżowo. Klient chce, żeby linia odcięcia była ok. 1-3 mm od sufitu.
Dziwne wymaganie, skoro to miałby być nawet jeden milimetr, to i tak tego nie zobaczy (nie wiem czy farba ma taką rozdzielczość, a chyba najlepiej byłoby domalować jednak w takiej sytuacji do styku ściany z sufitem. Być może nie wiem, że coś większego się za tym kryje, ale nie wiem czy klient na pewno wie, że jego wymaganie jest z czapy. Może trzeba mu pokazać, ile to jest 1 mm i zwizualizować na ścianie, a następnie zaproponować użycie taśmy malarskiej?
Wróć do „Wykończenie i urządzenie mieszkania - forum i opinie o ekipach, materiałach i sprzęcie”