Jak zrobić taras na dachu nad mieszkaniem na ostatnim piętrze / czy można zrobić taras na dachu bloku - dyskusja / dorum
Jak zrobić taras na dachu nad mieszkaniem na ostatnim piętrze / czy można zrobić taras na dachu bloku - dyskusja / dorum
Mam nad mieszkaniem tak z 40 m2 wolnego dachu (jest na nim chyba rozchodnik). Nie ma wychodzących pionów, kominów ani nic innego, tylko wzdłuż jednej krawędzi przechodzi piorunochron. Mam też balkon bez zadaszenia, na których można by teoretycznie zrobić kręcone schody. Jak myślicie, czy jest jakaś możliwość zrobienia tarasu na dachu nad swoim mieszkaniem w takich warunkach? Czy mogę jakoś ze wspólnotą mieszkaniową ogarnąć, żeby móc z tego dachu korzystać, czy to w ogóle możliwe? Jakie wymogi formalne, jeśli chodzi o przepisy budowlane trzeba by spełnić, żeby móc mieć taki taras na dachu nad mieszkaniem?
Re: Jak zrobić taras na dachu nad mieszkaniem na ostatnim piętrze / czy można zrobić taras na dachu bloku - dyskusja / d
Chodzi mi o coś takiego, czyli wejście na taras na dachu bloku kręconymi schodami z balkonu, na którym znalazłoby się na to miejsce spokojnie.

Badał ktoś temat, czy zrobienie tarasu na dachu bloku zarządzanego przez wspólnotę mieszkaniową jest możliwe?

Badał ktoś temat, czy zrobienie tarasu na dachu bloku zarządzanego przez wspólnotę mieszkaniową jest możliwe?
Re: Jak zrobić taras na dachu nad mieszkaniem na ostatnim piętrze / czy można zrobić taras na dachu bloku - dyskusja / d
Co ciekawe, jak się zobaczy na zdjęcia z powietrza na te dachy, to tam te tarasy zajmują tylko ich niewielką część, a dalej są różnego rodzaju instalacje np. związane z wentylacją, co jest oczywiste, że musią gdzieś być. Co do urządzania tarasu na dachu, to sprawa chyba nie jest prosta, jeśli to nie jest zaprojektowane w taki sposób od początku.
Wróć do „Wykończenie i urządzenie mieszkania - forum i opinie o ekipach, materiałach i sprzęcie”