Dragen pisze:Drzwi numer 1 są otwierane przy ściance stałej, a drzwi numer 3 są otwierane przy ścianie.
Drzwi będą wahadłowe (otwierane do środka i na zewnątrz). Interesują mnie drzwi firmy Kermi Cada XS CK 1GR/L lub SanSwiss z serii Divera. Montaż będzie bez brodzika. Największy dylemat mam nad konfiguracją drzwi 1 i 3. Szerokość drzwi będzie na 70 cm. Będzie można spokojnie otworzyć drzwi do środka. Zastanawiam się jak to będzie wyglądało w praktyce. Czy będzie wystarczająco miejsca aby wejść i zamknąć drzwi. W innej łazience mam drzwi otwierane wyłącznie na zewnątrz i za każdym razem po wyjściu z prysznica woda leje się z drzwi na podłogę. W przypadku drzwi otwieranych również do środka woda z drzwi zleciałaby na prysznic.
Dragen pisze:Jaką reklamę? W głowie wyłącznie mam kwestie praktyczne. Podałem drzwi żeby lepiej zobrazować o co mi chodzi. Proszę nie zwracać uwagi na firmę tylko na sposób otwierania drzwi.
Wróć do „Wykończenie i urządzenie mieszkania - forum i opinie o ekipach, materiałach i sprzęcie”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości