Osiedle Aluzyjna Warszawa od Yuniversal Podlaski - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Warszawie i innych miastach Mazowsza - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
sybil

Osiedle Aluzyjna Warszawa od Yuniversal Podlaski - opinie na forum

Postautor: sybil » 05 maja 2017, 16:08

Chyba całkiem nowa inwestycja mieszkaniowa w Warszawie, na którą trafiłam to Osiedle Aluzyjna - Yuniversal Podlaski, a nie było go jeszcze na forum i niewiele wiem o tym, jakie ma opinie, więc może jest tu ktoś, kto orientuje się lepiej i podzieli się tymi informacjami tutaj :)

Obrazek

Tym, o ile wcześniej niewiele widziałam o tej inwestycji, to jednak z tego co wiedzę, to wszystkie mieszkania w niej, są już sprzedane, szkoda. Okolica nie interesowała, bo ceny tam chyba niezłe, a nie jest źle, jeśli chodzi o dojazdy i takie rzeczy. Ktoś się może orientuje, jakie były tam ceny i jak się te mieszkania sprawują :?:

Obrazek

No i jeszcze jedna sprawa, niech ktoś podzieli się tym, jakie ma deweloper Yuniversal Podlaski opinie, czy można liczyć na tą firmę i można śmiało od nich kupić mieszkanie czy lepiej na nich uważać :?: Może podzieli się ktoś na forum czymś więcej o nich i napisze czy jest zadowolony z transakcji przeprowadzonej z nimi na Osiedlu Aluzyjna albo jakimś innym, czy nie :?:

karolink

Re: Osiedle Aluzyjna Warszawa od Yuniversal Podlaski - opinie na forum

Postautor: karolink » 17 lut 2018, 13:23

Kurestwo skończone nawet w sobotę nie dadzą odpocząć, wynajmują chyba jakieś roboty, które wiercą na otwartym terenie non stop od rana. Nie wiem, że ludzie tacy potulni są i to znoszą. Najpierw sprzedali mieszkanie, które będę spłacać 30 lat po wyższej cenie, bo za oknem było ładnie, a teraz wybudowali drugie okno, które wchodzi prawie w balkon i wartość przez to spadła. Oszuści. Żeby im ręce poodpadały. Jakieś ograniczone godziny powinny być. Od dwóch lat tylko wiercenie.

karolink

Postautor: karolink » 17 lut 2018, 13:50

Po dwóch latach mam dosyć i nie rozumiem czemu ludzie się na to godzą i to znoszą, choć zdarzyło się, że ktoś krzyczał z balkonu w niedzielę, bo nawet wówczas zdarzyło im się hałasować, więc ewidentnie nie tylko mnie to rusza, ale ile można. Nikt nie poinformował mnie, że po 5 latach od mojego wprowadzenia się będzie budowa. Moje mieszkanie straciło na wartości, zamiast atrakcyjnego lasku z ptakami wita mnie okno naprzeciw i wiercenie. Nie mogliby zmienić sprzętu w 2018 roku? Nie ma jakiegoś cichszego sprzętu, albo gdzieś się schować, a nie wiercić na otwartym terenie? Mam dosyć. Oczywiście, że się człowiek ratuje włączając telewizor itp. ale nie zawsze ma się na to ochotę. Nikt nie wierci dwa lata non stop z sąsiadów. Granica mojej wytrzymałości po dokładnie dwóch latach się skończyła. Chciałabym móc choć w sobotę móc odpocząć od tego nieustannego wiercenia, to najgorszy dźwięk na świecie, który od dwóch lat prawie nieustannie mi towarzyszy.

Romcio

Postautor: Romcio » 21 lut 2019, 12:57

Nikt za to nie może odpowiadać, że kupileś mieszkanie i nie byłeś świadomy tego, że za twoim oknem może powstać nowy blok? My z żoną kupiliśmy u tego dewelopera mieszkanie i pomimo przedłużenia inwestycji jesteśmy zadowoleni, rozwiązaniem "zastępczym". Każdy z mieszkańców będzie wiedział co mam na myśli. Nie chcę bronić dewelopera, ale każdy z obecnych deweloperów na rynku miał sytuację związaną z nie dokończeniem budowy przez wykonawcę. Dla nas ważne było, że poinformowano nas o całej sytuacji, wyjaśniono powodu opóźnienia oraz zaproponowane rozwiązanie które było dla nas bardzo korzystne. Wykonanie mieszkania było zgodne ze standardem i nasze uwagi były brane uwagi.

Yuniversal

Postautor: Yuniversal » 02 mar 2019, 14:09

Szanowni Państwo,
Spółka Yuniversal Development sp. z o.o. chciałaby odpowiedzieć na Państwa zarzuty dotyczące opóźnienia w realizacji Inwestycji przy ul. Aluzyjnej 17 w Warszawie.
W trakcie realizacji przedmiotowej Inwestycji powstały nowe okoliczności które spowodowały utratę płynności finansowej przez Generalnego Wykonawcę czego skutkiem było ogłoszenie upadłości.
W następstwie czego doszło do opóźnienia w realizacji inwestycji. Wskazujemy, że zaawansowanie prac na datę ogłoszenia upadłości wskazywało, że gdyby nie problemy finansowe i upadłość Generalnego Wykonawcy nie byłoby opóźnień w realizacji budowy. Informujemy, że po ogłoszeniu upadłości Generalnego Wykonawcy, Spółka w pierwszej kolejności podjęła intensywne starania w celu znalezienia innego podmiotu jako generalnego wykonawcy. Z uwagi na sytuację rynkową, w szczególności w branży budowlanej nie było możliwe znalezienie podmiotu który by podjął się realizacji inwestycji w rozsądnym i satysfakcjonującym Spółkę terminie. Pomimo takiej sytuacji Yuniversal Development sp. z o.o. przy pomocy Spółki matki – Yuniversal Podlaski sp. z o.o. dokończył realizację przedmiotowej inwestycji oraz rzetelnie rozliczył się ze wszystkimi podwykonawcami którzy pracowali na zlecenie Generalnego Wykonawcy – Pribo sp. z o.o.
Jednocześnie informujemy, że od stycznia bieżącego roku Spółka zawiera już umowy ostateczne sprzedaży – akty przeniesienia własności z Nabywcami lokali mieszkalnych i usługowych przedmiotowej inwestycji.
Naszą podstawą przy wyborze generalnego wykonawcy zawsze było doświadczenie, fachowość i terminowość w oddawaniu kolejnych etapów realizowanej inwestycji budowlanej. Spółka przed przystąpieniem do robót budowlanych przy ulicy Aluzyjnej 17 w Warszawie i wyborem Generalnego Wykonawcy prowadziła negocjacje z wieloma podmiotami specjalizującymi się w realizacji inwestycji -budynków mieszkalnych. "PRIBO Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Remontów i Budownictwa Ogólnego" ostatecznie wybrane przez Spółkę, był podmiotem z wieloletnim doświadczeniem w branży budowlanej i w dacie zawarcia z nim umowy, jego sytuacja nie wskazywała na jakiekolwiek niebezpieczeństwo utraty płynności finansowej. W tej sytuacji Spółce Yuniversal Development nie można zarzucić winy wyborze. Podkreślamy, że opóźnienie w realizacji przez Yuniversal Development inwestycji jest pierwszym przypadkiem takiej sytuacji w wieloletniej działalności Spółki na rynku budowlanym i deweloperskim.
Spółka zauważa, że nie jest jej znany przypadek by w sytuacji gdy Generalny Wykonawca ogłasza upadłość, nie doszłoby do opóźnienia w realizacji inwestycji. Jest to fakt powszechnie znany z sytuacji które wydarzyły się w przeszłości na rynku deweloperskim. Jednocześnie tytułem przykładu podajemy, że w 2018 roku nastąpił wzrost upadłości o 10 % w stosunku do 2017 roku , a w województwie Podlaskim (Suwałki) wzrost 76% w stosunku do 2017 roku. Powyższe uzmysławia, że sytuacja związana z upadłości Generalnego Wykonawcy wbrew niektórym sugestiom na forum nie wydaje się niczym nadzwyczajnym.
Pozostajemy z poważaniem i w ufności, że przedstawiane przez nas informacje, pozwolą Państwu obiektywnie ocenić zaistniałą sytuację.

Yuniversal Development sp. z o.o.

riczi

Postautor: riczi » 03 mar 2019, 15:49

Całkiem to rozsądnie wygląda, jak deweloper jasno tłumaczy powody zaistniałej sytuacji. Można? Można! Choć oczywiście współczuję opóźnienia klientom.

karolink

Postautor: karolink » 05 kwie 2019, 14:40

Ale ludzie są głupi, że w to wierzą. Przecież to znane przekręty, że tworzy się spółki celowe pod budowę i chroni spółkę matkę. Opóźnienia w budowie i ogłoszenie upadłości to przekręt i bubel prawny, a ludzie dają się w to wkręcać.
Generalnie to brak zieleni, plac rozbabrany i chodzą słuchy, że budują obok kolejny blok

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Warszawie - bloki, apartamentowce, domy”