Ja kupiłem tam mieszkanie. Deweloper nie ma jeszcze rachunku powierniczego, więc jest to umowa rezerwacyjna, ale mam nadzieję, że będzie moje

Ja patrzyłem pod kątem tego, aby nie mieć za bardzo sąsiadów i takie mieszkanko się znalazło

. Fajne jest to, że są stosunkowo duże metraże mieszkań, więc można liczyć na to, że będzie sporo rodzin. Jeśli chodzi o cmentarz to moim zdaniem zaleta, bo nic tam się przynajmniej nie wybuduje, a widok z mieszkań, które mają okna od strony będzie fenomenalny. Zaletą jest to, że wszystkie działki dookoła należą do miasta, więc też można liczyć, że nie sprzedadzą tego.
Jeśli chodzi o komunikacje, to tramwajami dojedziemy w wiele miejsc w 15 min (wileński, ratusza arsenał, dworzec gdański). Do metra bródno będzie 3 min tramwajem, aczkolwiek uważam, że niezbyt atrakcyjne to metro z punktu położenia tego osiedla, chyba że ktoś się wybiera na dłuższą podróż M2 na bemowo. Do parku bródnowskiego 6 min szybkim marszem, do lasu bródnowskiego 20 min.
Jakość wykonania - z prospektu informacyjnego wynika, że będzie jakościowo zrobione. Silikat w ścianach oddzielających Ciebie z sąsiadami, więc można się spodziewać dobrej izolacji akustycznej. Jeśli chodzi o strop, to monolit więc też powinna być dobra izolacja akustyczna i nie powinno być słychać stukania z góry, ale mnie to akurat nie dotyczy.
Który mieszkanie wybrać? Pomiędzy budynkiem A i B będą 23 metry odległości, a pomiędzy B i C 61. Dla mnie 23 to trochę za mało, więc raczej wybierałbym w A od strony tramwajów lub B od strony budynku C lub w budynku C.
Dla mnie bomba!!!