Witam wszystkich forumowiczów...
Planuję kupić mieszkanie w Warszawie, ceny każdy wie jakie są. Może 2025 rok leciutko spadną lub chociaż nie wzrosną.
Nie chodzi mi o wynajem takiego mieszkania tylko tam się zameldować i mieszkać...
Co sądzicie o mieszkaniu w Warszawie w tzw. kompleks hotelowo apartamentowy? Aleje Jerozolimskie 216 tam są takie pobudowane i za ok 26-30 metrów koszt ok 415 tys zł - 450 tys.zl. Jeszcze znalazłem na Ursynowie ul. Poleczki i okolice.
Jest wyodrębniona własność poprzez księgę wieczysta. Obiektem zarządza wspólnota mieszkaniowa najprawdopodobniej. Jest to już urządzone i praktycznie gotowe do wprowadzenia z lat 2002 i wyżej.
W niektórych na dole mieści się restauracja a na górze część sprzedanych mieszkań a część wynajmowanych jako pokoje hotelowe lub na dłuższy czas.
Napiszcie czy ktoś tam może mieszka lub ktoś może planuje lub planował kupić tam mieszkanie.
Mieszkanie Warszawa kompleks hotelowo apartamentowy
Re: Mieszkanie Warszawa kompleks hotelowo apartamentowy
MarcinZ pisze:Nie chodzi mi o wynajem takiego mieszkania tylko tam się zameldować i mieszkać...
Jeżeli to nie mieszkanie, a lokal usługowy, to z tego, co wiem, nie będziesz mógł się w nim zameldować. Sprawdź dokładnie jak sprawa wygląda. Do tego od lokali usługowych jest chyba też inny podatek od nieruchomości, niż od mieszkań, w domyśle wyższy, więc na to także warto wziąć pod uwagę.
Re: Mieszkanie Warszawa kompleks hotelowo apartamentowy
Podobno żeby nazwać mieszkaniem to musi być min 25 metrów kwadratowych. Wszystko poniżej 25 metrów jest lokalem i nie da się zameldować.
Chyba, że się coś zmieniło... tam jest 26 z kawałkiem najmniejsze a takie które mnie interesuje ma 30,5 metra kwadratowego.
Generalnie zwróciłem uwagę na tego typu ponieważ cena już z wyposażeniem i jest wybudowane 2002 roku lub później.
Większość mieszkań z lat 60-70 jest w podobnej cenie i jeszcze do remontu i dużo jest wieżowców 10 piętrowych a wieżowiec u mnie z automatu odpada...
Chyba, że się coś zmieniło... tam jest 26 z kawałkiem najmniejsze a takie które mnie interesuje ma 30,5 metra kwadratowego.
Generalnie zwróciłem uwagę na tego typu ponieważ cena już z wyposażeniem i jest wybudowane 2002 roku lub później.
Większość mieszkań z lat 60-70 jest w podobnej cenie i jeszcze do remontu i dużo jest wieżowców 10 piętrowych a wieżowiec u mnie z automatu odpada...
Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Warszawie forum? Ciekawe na Mazowszu”