Mieszkanie pod Warszawą z dobrym dojazdem / w jakiej miejscowości kupić

Informacje o najlepszych miejscach na kupienie mieszkania w Warszawie. Także ciekawe miejsca na Mazowszu, w Warszawie i w okolicach.
kubsoon

Re: Mieszkanie pod Warszawą z dobrym dojazdem / w jakiej miejscowości kupić

Postautor: kubsoon » 16 lip 2020, 20:38

Może nie pod Warszawą, ale na obrzeżach ul. Płochocińska, osiedle pod dębami. Teraz kiedy na Targówku będzie metro, dojazd do centrum znacznie się skróci. A ceny za metr są naprawdę atrakcyjne.

Bronisława Gerber

Postautor: Bronisława Gerber » 03 sty 2022, 10:57

Mieszkania na Rembertowie mają względnie niską cenę za metr kwadratowy, a standard bytowy może okazać się bardzo wysoki. Tak właśnie jest w przypadku osiedla Młoda Wawa, które powstaje przy ulicy Młodnickiej. Buduje je deweloper Victoria Dom [victoriadom.pl], który odpowiedzialny jest za szereg inwestycji w całej Warszawie. Ulica Młodnicka to bardzo atrakcyjna lokalizacja. Do Centrum jest tylko 20 minut, poza tym jest tu przyjemnie i zielono.

Bronisława Gerber

Postautor: Bronisława Gerber » 01 lut 2022, 11:08

Pozwólcie, że podzielę się swoją refleksją odnośnie kupowania taniego mieszkania w Warszawie. Naprawdę długo szukałam. Ostatecznie zdecydowałam się na dobrego i sprawdzonego dewelopera Victoria Dom. Zachęcam do obejrzenia Miasteczka Nova Ochota, w którym mieszkam. victoriadom.pl/warszawa . Jestem nadzwyczaj zadowolona z warunków bytowych.

Aleksanderves

Postautor: Aleksanderves » 03 lut 2022, 10:01

Nie dawno byłem na fajnym osiedlu pod Warszawą w Nowej Woli ( Piaseczno)
Jak wybudują drogę ekspresową to będzie super połączenie do miasta.

Podrzucam link do strony inwestycji

lokumwarszawa.pl

riczi

Postautor: riczi » 03 lut 2022, 11:04

Aleksanderves pisze:Nie dawno byłem na fajnym osiedlu pod Warszawą w Nowej Woli ( Piaseczno)
Jak wybudują drogę ekspresową to będzie super połączenie do miasta.

Jak wybudują i kiedy wybudują - jakie tu są plany? Poza tym czy jest jakaś opcja dojeżdżania z tej lokalizacji do Warszawy jakąś komunikacją publiczną, np. pociągami? Jak to wygląda dla tego miejsca?

Grz3g0rz

Postautor: Grz3g0rz » 19 lip 2024, 9:54

Dla każdego "dobry dojazd" znaczy coś innego.
Według mnie Garwolin będzie całkiem spoko, bo jest stacja kolejowa. Według PKP dojazd do dworca centralnego zajmuje nieco ponad godzinę. Akurat na drzemkę, przesłuchanie albumu albo przeczytanie rozdziału książki. Przy czym aktualnie trwają różne remonty i podejrzewam, że finalnie czas podróży się skróci. O ile nie zaczną nowych prac :roll: Trzeba dodać jeszcze trochę czasu na dojście/dojazd do dworca w samym Garwolinie, bo jest trochę na uboczu... Ale nie za dużo, 15-30 min.
A jak wyjdzie w praktyce, to niedługo się przekonam :D

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Warszawie forum? Ciekawe na Mazowszu”