Ja trochę się podłączę pod temat, skoro już tu taki się pojawił, bo pewnie problem na co postawić, czy zamówić kuchnię u stolarza czy w Ikei ma więcej osób kupujących nowe mieszkania nie tylko w Krakowie

Jak to wygląda w praktyce, jeśli chce się kupić kuchnię w Ikei

Najpierw przychodzicie z jakimiś wymiarami pomieszczenia i mniej więcej mówicie czego chcecie, a później specjaliści ze sklepu meblowego ją Wam projektują. Czy może sami robicie jakiś projekt, a później poprawiacie go albo wygładzacie wraz z nimi, jak to w praktyce wygląda

No i jeszcze przygotowanie kuchni do montażu mebli z Ikea, jak powinno się to zrobić i kiedy, już po tym, jak mamy gotowy koncept, czy jeszcze wcześniej

Chodzi mi tu głównie o położenie płytek pomiędzy dolnymi szafkami i górnymi. Czy układać płytki na ścianie w kuchni do podłogi, czy tylko do poziomu szafek - pomiędzy nimi, prawdę mówiąc, to nie wyobrażam sobie, żeby płytki z fazą (ostatnio modne), dało się ułożyć do podłogi i dopasować do nich równo blat później. No i jeszcze przekładanie instalacji, mniej więcej wiem, że będzie mi potrzebne gniazdko do okapu w dziwnym miejscu, to lodówki w zabudowie i do zmywarki. Puszkę z prądem na 400 V będę musiał nieco przesunąć, ale np. zastanawiam się czy muszę ją podprowadzić pod samą płytę indukcyjną, czy może starczy pociągnąć kabel pod meblami

Wydaje mi się, że takie rozplanowanie instalacji powinno się zrobić na etapie projektu, a jak to wygląda w praktyce